quantum banneri 2

Seppälä uhmasi tilastoja ampumahiihdossa: Tästä on hyvä parantaa neljän vuoden päästä

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tero Seppälä oli sunnuntaina tyytyväinen mies Pyeongchangin ampumahiihtostadionin maalialueella. Hän pääsi viimeisenä miehenä mukaan 30 urheilijan yhteislähtöön ja uhmasi tilastoja nousemalla 21:nneksi.

– Aika monta miestä jäi taakse, kertoi Seppälä, joka ampui kolme sakkoa ja hävisi kultamitalisti Martin Fourcadelle minuutin ja 37,7 sekuntia.

Kaikki sakot tulivat makuupaikoilta, ja Seppälä kuvasi niitä omiksi virheikseen mukavassa kelissä. Pystyammunnat sujuivat kuitenkin nollilla, ja se osa-alue on Seppälän kisaamisessa kehittynyt eniten kauden aikana.

Seppälä sai Pyeongchangin neljästä kisasta rutkasti lisäuskoa siihen, että hänen harjoittelunsa on oikealla uralla. Nuorukainen oli kolmella matkalla 25 parhaan joukossa.

– Tästä on hyvä neljän vuoden päästä parantaa, Seppälä myhäili ja viittasi 2022 Pekingin olympialaisiin.

Seppälä kisaa Pyeongchangissa vielä tiistain sekaviestissä, vaikka päävalmentaja Antti Leppävuori panttasikin joukkueen nimiä. Hän aikoo julkistaa sekaviestin suomalaiset vasta kisapäivänä.

Ranskalainen Fourcade voitti kilpailun kiperässä kirikamppailussa Saksan Simon Schemppiä vastaan. Kärkikaksikolle merkittiin sama loppuaika.
Emil Hegle Svendsen otti pronssimitalin Norjaan.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri