quantum banneri 2

Jizerskassa neljänneksi hiihtänyt Heli Heiskanen: ”Tämä tekee hyvää itseluottamukselle”

Heli Heiskanen tuuletti Jizerska50:n nelossijaa maalissa. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Heli Heiskanen tuuletti Jizerska50:n nelossijaa maalissa. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Onnistunut tehoharjoitus aiemmin kisaviikolla antoi viitteitä hyvästä hiihdosta.

Heli Heiskasen kuuden viikon Keski-Euroopan turnee päättyi sunnuntaina Visma Ski Classicsin seitsemännen osakilpailun Jizerska50:n nelostilaan. Sijoitus on hänen uransa paras sarjan osakilpailuissa.

Jo aiemmin viikolla paluuta Suomeen odotelleen Heiskasen valmentaja tokaisi suomalaishiihtäjälle, että ”ennen kotimatkaa vielä yksi hyvä kilpailu”. Ja sieltähän se tuli.

Neljäs sija tyydyttää Heiskasta, sillä taakse jäi kovia ja aiemmin sarjan osakilpailussa edellä pysyneitä nimiä kuten Astrid Öyre Slind ja Lina Korsgren. Ennen Jizerska50:n starttia hän ei uskonut yltävänsä nelossijaan.

- Kovassa seurassa pitää monen asian onnistua, jotta nämä sijat ovat mahdollisia. Viikolla sain tehtyä todella onnistuneen kovemman harjoituksen, mikä kyllä lupaili hyvää. Tämä tekee hyvää itseluottamukselle, Heiskanen kertoi sunnuntaina Kestävyysurheilu.fi:lle.

Team Trentino Robinson Trainerin suomalaisedustaja pitää Jizerskasta juuri maaston vuoksi. Paljon nousua sisältävä reitti tarjoaa myös vauhdikkaita laskuja. Kilpailussa suksi toimi hyvin ja luisto parani entisestään loppua kohden. Jossiteltavaa ei juurikaan jäänyt.

- Ainoastaan mietin, olisiko pitänyt rohkeasti liittyä Sara Lindborgin peesiin hänen nykäistessä.

HeiskanenHeliJizerskaHeli Heiskanen pitää Jizerskan laduilsta.

Lindborg karkasi kolmossijalle kilpailun viimeisellä kympillä.

- Tänään tuohon vetoon jäi vastaamatta, mutta ensi kerralla sitten, Heiskanen lupasi sunnuntaina.

Ylivoimainen suksi auttoi Johansson Norgrenia - Heiskanen nousi viidenneksi

Jizerska 50:n selvään voittoon hiihti Lager 157 -tallin Britta Johansson Norgren. Ruotsalaiselle ei ole löytynyt vastusta tämän kauden kisoissa. Katerina Smutna jäi 40 sekuntia. Smutnaan nähden ylivoimaisella suksella matkassa ollut ruotsalainen karkasi tshekkihiihtäjältä samalla kun miesten kärki hiihti hänet kiinni.

- Viimeiset 10 kilometriä olivat raskaita. Joka kerta kun kuulin hiihtäjän lähestyvän takaa, toivoin sen olevan mies, eikä Katerina, Johansson Norgren totesi kilpailun jälkeen.

JohanssonNorgrenBrittaJizerskaMOsthVismaSkiClassicsBritta Johansson Norgren oli jälleen nopein. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Heiskanen nousi kokonaiskilpailussa kuudennelta sijalta viidenneksi ohi Team Mäenpään Evelina Bångmanin, joka oli sunnuntaina vasta 15:s. Kilpailun toiseksi paras suomalainen oli Vltava Fund Craft -tallin Noora Kivikko sijalla 13.

Keski-Euroopan osakilpailut on nyt hiihdetty ja edessä on vielä neljä starttia Pohjoismaissa. Seuraavana odottaa 90 kilometriä Sälenin ja Moran välillä. Vasaloppet hiihdetään maaliskuun 4. päivä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset löytyvät Visma Ski Classicsin sivuilta

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri