quantum banneri 2

"Tämä oli meiltä mielettömän hyvä suoritus"

Kaisa Mäkäräinen vei Suomen viestiä toisella osuudella olympialaisten sekaviestissä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen vei Suomen viestiä toisella osuudella olympialaisten sekaviestissä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomi venyi sekaviestin kuudenneksi – Mäkäräinen ymmärsi Laukkasen ratkaisun.

Suomen ampumahiihtojoukkueella oli Pyeongchangin olympialaisissa kisaviikkojen iloisin ilme, kun sekaviestijoukkue tuli maaliin kuudentena. Iloisesti yllättänyt Suomi hävisi Martin Fourcaden voittoon ankkuroimalle Ranskalle reilun minuutin.

Suomen joukkue Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo teki ampumapaikalla tarkkaa työtä. Nelikko tarvitsi vain kolme varapatruunaa. Mäkäräinen ja ankkuri Hiidensalo ampuivat lippaalta kaikki kymmenen laukaustaan tauluun.

Suomen tavoin Valko-Venäjä kirjautti ampumasarakkeeseensa lukemat 0+3.

– Tämä oli meiltä mielettömän hyvä suoritus. Totuus on, että viestissä moni uskaltaa ottaa enemmän riskiä, kun yhden ohilaukauksen pystyy paikkaamaan varapatruunalla, toiseen vaihtoon Suomen viidenneksi nostanut Mäkäräinen arvioi.

"Ymmärrän Maria"

Suomi oli viime marraskuussa Ruotsin Östersundissa maailmancupin sekaviestissä kahdeksas. Tuolloin viestin aloitti Toivasen sijasta Mari Laukkanen, ja ankkuriosuudella oli Hiidensalon asemesta Tuomas Grönman.

Laukkaselle tuli tällä viikolla muita olympiakiireitä, kun kutsu kävi huomenna kilpailtavaan maastohiihdon naisten pariviestiin.

– Ymmärrän Maria tosi hyvin. Hänellä on Kristan (Pärmäkoski) kanssa paremmat mahdollisuudet maastohiihtopuolella. Kaikki meistä varmasti ymmärsivät sen, vaikka olisimme pitäneet Marin sekaviestijoukkueessa, Mäkäräinen sanoi.

Naisten ampumahiihtoviesti on olympiaohjelmassa ylihuomenna.

– Jos Mari ei ole pariviestin palkintojenjaossa, odotan häntä meidän viestiin, Mäkäräinen naurahti.
Pyeongchangissa henkilökohtaisilla matkoilla pettymyksen toisensa perään kokenut Mäkäräinen sai kuin saikin itsensä motivoitua harvakseltaan kilpailtavaan sekaviestiin.

– Eilen oli vielä hankalaa. Olin fyysisesti ihan kujalla, kun kävin hiihtämässä. Mutta yksi päiväkin siihen lisää riitti, että ihan hyvä vire löytyi.

MixedStart200218ManzNFTiistain viestin lähtö. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Toivanen selvisi kovasta paikasta

Suomen sekaviestialoittaja Toivanen joutui kovaan seuraan. Avausosuudelle lähti muun muassa Ranskan moninkertainen maailmanmestari Marie Dorin Habert.

– Kova paikka, kun maailman parhaita oli vastassa. Naisten viestissä eivät kovimmat yleensä aloita, Toivanen muisteli.

Ammunta sujui häneltä totutusti hyvin. Hiihto teetti enemmän työtä. Toivanen toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon 13:ntena, runsaan minuutin kärjestä.

– Olin ihan hapoilla pystyammuntaan tullessa. Oli vain ajatus, että täytyy päästä nopeasti pois ennen kuin jalkojen tärinä yltyy liian kovaksi.

Naisten pariviestin aikana Toivanen kannustaa hyvää kaveriaan Laukkasta ladun varressa

– Oikein odotan, että pääsen heijaamaan Marille huomenna.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset

Juttua korjattu. Sekä Mäkäräinen että Hiidensalo selvisivät ammunnoista lippaalta ilman varapatruunoita.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri