quantum banneri 2

Vetovihjeet olympialaisten naisten parisprinttiin

Tässä on naisten parisprintin ennakkosuosikkijoukkue. Kuva: Modica/NordicFocus

Tässä on naisten parisprintin ennakkosuosikkijoukkue. Kuva: Modica/NordicFocus

Keskiviikon parisprintin naisten kilpailun ennakointia.

(Yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Olympialaisten parisprintit käydään vapaalla tyylillä ja nimensä mukaisesti kahden hengen joukkueilla. Kahteen ryhmään jaetut joukkueet hiihtävät ensin välierät, joista molemmista kaksi ensimmäistä pääsee sijoituksen perusteella finaaliin. Yhteensä kymmenen joukkuetta pääsee finaaliin, joten loput kuusi joukkuetta valikoituvat aikavertailun perusteella. Sekä välierässä että finaalissa hiihdetään yhteensä kuusi kierrosta. Jokaisen kierroksen välissä tapahtuu vaihto. Avausosuuden hiihtäjä hiihtää osuudet 1,3 ja 5. Ankkuri hiihtää osuudet 2,4 ja 6. Hiihdettävä reitti on sama kuin henkilökohtaisessa sprintissä.

Naisten kilpailun ennakkosuosikit ovat Ruotsi (Charlotte Kalla, Stina Nilsson), Norja (Marit Björgen, Maiken Caspersen Falla), USA (Kikkan Randall, Jessica Diggins), Venäjän olympiaurheilijat (Natalia Nepryaeva, Yulia Belorukova), Suomi (Mari Laukkanen, Krista Pärmäkoski), Sveitsi (Nadine Fähndrich, Laurien Van Der Graaff) ja Saksa (Nicole Fessel, Sandra Ringwald).

Koska avausosuudella ovat vahvat normaalimatkojen hiihtäjät Kalla ja Björgen, alkaa mitalistien erottelu heti ensimmäisen osuuden ensimmäisestä noususta.

Valmennusjohto tekee mielestäni taktisen virheen kun laittaa Pärmäkosken ankkuriosuudelle. Nimittäin kilpailusta muodostuu Kallan ja Björgenin vedolla kovavauhtinen ja heidän kanssa samalla osuudella tarvitaan jaksava hiihtäjä. On melko sama kuka laitetaan Fallaa ja Nilssonia vastaan ankkuriosuudelle, sillä tappio kiritaistelussa on erittäin todennäköinen. On suuri riski, että Suomi putoaa parittomilla osuuksilla kärkikamppailusta ja Pärmäkoski hiihtää omilla osuuksillaan heikompitasoisten joukkueiden seassa. Silloin kärjen kiinni hiihtäminen ja hitaampien ohittelu vie turhaan voimia. Toivottavasti olen väärässä.

Vahvaa joukkuepanosta viesteissä osoittaneet Venäjän olympiaurheilijat ovat vahvin suosikki pronssimitalille. Heidät voi haastaa Suomi ja USA. Kikkan Randall hiihti kovan osuusajan viestissä ja ansaitsi siten paikkansa parisprinttijoukkueessa. Kauden aikaisemmissa kisoissa Randall on ollut kaukana huippuvuosistaan. USA voitti parisprintin Val di Fiemmen mm-kisoissa 2013 juuri parilla Diggins-Randall.

Peliehdotus supertriplaan:

1. Ruotsi
2. Norja
3. Venäjän olympiaurheilijat, Suomi, USA

Pitkävetovihje: Saksa – Suomi
Pelivalinta Suomi 1,59

Avausosuuksia hiihtävät Laukkanen ja Fessel ovat ennakolta saman tasoisia. Tämä kamppailu kääntyy kuitenkin Suomen hyväksi sillä Ringwald on selvästi Pärmäkoskea heikompi. Nopeutta Ringwaldilta löytyy, mutta tässä kilpailumuodossa tarvitaan myös kestävyyttä, jota Pärmäkoski on kahdella pronssimitalillaan osoittanut.

-Topias Tiainen

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri