quantum banneri 2

Vetovihjeet olympialaisten miesten pariviestiin

Federico Pellegrino ja Dietmar Nöckler osaavat parisprintin salat. Kuva: Modica/NordicFocus

Federico Pellegrino ja Dietmar Nöckler osaavat parisprintin salat. Kuva: Modica/NordicFocus

Ovatko norjalaiset haastettavissa?

(Yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Olympialaisten parisprintit käydään vapaalla tyylillä ja nimensä mukaisesti kahden hengen joukkueilla. Kahteen ryhmään jaetut joukkueet hiihtävät ensin välierät, joista molemmista kaksi ensimmäistä pääsee sijoituksen perusteella finaaliin. Yhteensä kymmenen joukkuetta pääsee finaaliin, joten loput kuusi joukkuetta valikoituu aikavertailun perusteella. Sekä välierässä että finaalissa hiihdetään yhteensä kuusi kierrosta. Jokaisen kierroksen välissä tapahtuu vaihto. Avausosuuden hiihtäjä hiihtää osuudet 1,3 ja 5. Ankkuri hiihtää osuudet 2,4 ja 6. Hiihdettävä reitti on sama kuin henkilökohtaisessa sprinttikilpailussa.

Kilpailun ennakkosuosikit ovat Norja (Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hösflot Kläbo), Italia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino), Venäjän olympiaurheilijat (Denis Spitsov, Alexander Bolshunov), Ruotsi (Marcus Hellner, Calle Halfvarsson), Suomi (Martti Jylhä, Ristomatti Hakola), Kanada (Len Valjas, Alex Harvey), Ranska (Maurice Manificat, Richard Jouve) ja Sveitsi (Roman Furger, Dario Cologna).

Varsinkin vapaan tyylin parisprinteissä Italian Federico Pellegrino on niittänyt menestystä juuri parinsa Dietmar Nöcklerin kanssa. Parisprintti on kilpailumuotona sopinut hyvin Nöcklerille, vaikka menestys henkilökohtaisilla matkoilla on ollut vaatimatonta.

Norja on kilpailuun ylivoimainen suosikki. Ainostaan Pellegrino voisi haastaa Kläbon ankkuriosuudella, mutta Sundby on sekä nopeampi, että kestävämpi kuin Nöckler. On todennäköistä että Klaebo pyrkii iskemään jo väliosuuksilla tarkoituksenaan päästää Sundby yksin karkuun. Mikään ei estä sprintin voittanutta Kläboa yrittämästä ratkaisua hyvissä ajoin ennen viimeisiä osuuksia.

Todennäköisesti kovavauhtisessa kilpailussa muita mahdollisia mitalisteja ovat Venäjän olympiaurheilijat, Ruotsi, Ranska ja Sveitsi. Hakola voisi terveenä pitää Suomen mitalikamppailussa mukana. Venäläisillä Bolshunov on osoittanut olevansa hyvässä iskussa, mutta Spitsoville parisprintti voi olla liian hektinen kilpailumuoto.

Peliehdotus supertriplaan:

1. Norja
2. Italia
3. Ranska, Ruotsi, Sveitsi, Venäjän olympiaurheilijat.

-Topias Tiainen

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri