quantum banneri 2

Valko-Venäjä vaiherikkaan naisten ampumahiihtoviestin voittaja – kahden osuuden jälkeen johtanut Suomi sijalle 15

Suomi johti naisten viestiä Kaisa Mäkäräisen osuuden jälkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomi johti naisten viestiä Kaisa Mäkäräisen osuuden jälkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Pyeongchangin talviolympialaisten suomalaisampumahiihtäjien suoritukset päättyivät torstain naisten 4 x 6 kilometrin viestiin. Suomi oli Valko-Venäjän voittoon päättyneessä kilpailussa sijalla 15.

Osin lumisateessa ja rajussa tuulessa käyty kilpailu tarjosi taas vauhtia ja jännittäviä tilanteita. Laura Toivanen aloitti viestin yhtä varmasti kuin sekaviestissä. Yhden varapatruunan käyttänyt suomalainen toi joukkueensa vaihtoon sijalla 11. Kärjessä vaihtanut Italia oli 47 sekunnin päässä.

Mäkäräinen nosti Suomen kärkeen

Kilpailun kakkososuus oli tilanteiltaan eriskummallinen. Kärjessä Dorothea Wierer joutui makuupaikalta sakkokierroksille ja putosi kauas kärjestä. Kaisa Mäkäräinen teki vastaavasti erittäin nopean nolla-ammunnan ja nosti sinivalkoiset värit jo toiseksi Slovakian Anastasija Kuzminan takana. Pystypaikalla kova tuulenpuuska häiritsi urheilijoita. Ammunta kesti kauan ja monet maat kuten Slovakia joutuivat sakkokierroksille. Mäkäräinen sai pitkän odottelun ja kahden varapatruunan jälkeen taulut alas ja piti kakkospaikan. Kärkeen oli noussut yllättäen jälleen Wierer.

Laukkanen sakkokierroksille

Mäkäräinen nosti Suomen värit kärkeen vaihtoon mennessä ja Mari Laukkanen pääsi ladulle 14 sekunnin johtoasemassa. Kolmannen osuuden makuupaikalla kaikkien maiden ampumahiihtäjät, Mari Laukkanen muiden mukana, ampuivat ohi. Ripeimmin varapatruunoiden kautta ladulle selvisi Italia. Laukkanen lähti kohti pystypaikkaa 14 sekuntia kärjestä viidentenä. Pystypaikan päätteeksi Laukkanen joutui kiertämään sakkoringin kahdesti. Vaihdossa hän oli sijalla 12.

Domratsheva epäonnistui pystypaikalla, Valko-Venäjä voitti silti

Ankkuriosuudella Venla Lehtonen sai taulut alas viiden varapatruunan jälkeen. Maalissa Suomi oli 15:s kaksi ja puoli minuuttia voittajan perässä.

Kärjessä viestin viimeisellä ampumapaikalla huikean viestin tilanne muuttui reippaasti. Yllätysjoukkue Valko-Venäjän varma ankkuri Darja Domratsheva ampui viimeiseltä paikalta vielä kolme ohi, mutta hän pelasti varapatruunoilla joukkueensa olympiakultaan. Voittajajoukkueessa hiihtivät ankkurin lisäksi Nadeshda Skardino, Iryna Kryuko ja Dzinara Alimbekava.

Kahdeksantena ankkuriosuudelle lähtenyt Hanna Öberg nosti Ruotsin hopealle. Ranskan Anais Bescond toi Ranskalle pronssin. Ylivoimainen ennakkosuosikki Saksa oli kolmen sakkokierroksen ja 11 varapatruunan rasittamana vasta kahdeksas.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri