quantum banneri 2

Charlotte Kalla laittaa norjalaiset lujille päätösmatkalla

Charlotte Kalla tavoittelee päätösmatkalta kisojen viidettä mitaliaan. Kuva: Modica/NordicFocus

Charlotte Kalla tavoittelee päätösmatkalta kisojen viidettä mitaliaan. Kuva: Modica/NordicFocus

Ruotsin ärhäkin hiihtäjä Charlotte Kalla starttaa sunnuntaina Pyeongchangissa viidenteen kilpailuunsa, ja kiikarissa on myös viides mitali.

Ruotsalaiset lähettävät hänet perinteisen hiihtotavan 30 kilometrille norjalaisen Marit Björgenin hankalimpana haastajana.

– Eiköhän kulta ratkaista Charlotten ja Maritin välillä, joukkuetoveri Stina Nilsson ennakoi maastohiihdon päätöslajia.

Muiksi mitaliehdokkaiksi Nilsson laskee Norjan Heidi Wengin, Itävallan Teresa Stadloberin ja Sveitsin Nathalie von Siebenthalin.

– Varsinkin Stadlober voi olla paha, Nilsson pohdiskeli ja jätti kisojen kaksinkertaisen pronssihiihtäjän Krista Pärmäkosken mainitsematta.

Kalla aloitti Pyeongchangin talvikisat yhdistelmäkilpailun voitolla. Sen jälkeen hän on jäänyt hopealle vapaan kympillä, viestissä ja parisprintissä. Yhteislähtökilpailussa hän laittaa Björgenin erikoisvartiointiin.

– Marit on jo näyttänyt, että hän on kunnossa ja tykkää pitää vauhtia, Kalla totesi.

– Täytyy tarkkailla muitakin, mutta sen ei saa haitata liikaa hiihtämistä. Voimat pitää jakaa oikein, sillä yhteislähdössä matkaa kertyy kumminkin 30 kilometriä.

Kalla kestää pitkän kirin

Kalla on vapaan hiihtotavan taituri, mutta perinteinen kulkee myös ja kiinnostaa.

– Kiva kilpailla perinteistä. Olen suorastaan odottanut sitä, ja kunto tuntuu edelleen hyvältä. Veikkaan kolmestakympistä vauhdikasta, hän sanoi.

– En tosiaan usko, että yhteislähdöstä tulee sellaista kyttäilyä kuin Lahden 2017 MM-hiihdoissa. Saamme siitä varmasti esimakua jo miesten 50 kilometrin kilpailussa lauantaina.

Ruotsin kärkikaksikon vahvuudet pääsevät esiin yhteislähdön kirivaiheessa. Sprinttimestari Nilsson luottaa lyhyeen kiriin, Kallan keinovalikoimasta löytyy hieman pidempi rykäisy.

Ruotsin muut kolmenkympin edustajat ovat Ebba Andersson ja Anna Haag.

-STT

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri