quantum banneri 2

"Viime vuonna jo todistin, että unelmia pystyy toteuttamaan"

Iivo Niskasen kultariemua. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskasen kultariemua. Kuva: Modica/NordicFocus

Niskanen kertoi arvostavansa eniten 50 kilometrin kisaa perinteisellä hiihtotavalla

Lahdessa viime vuonna voitettu maailmanmestaruus oli Iivo Niskasen uran iso merkkipaalu, ja 50 kilometrin olympiavoitto kuin suoraa jatkumoa siitä. Niskasesta tuli jo suomalainen suurhiihtäjä.

– Viime vuonna hallitsin paineet Lahdessa. Täällä oli ehkä vähän helpompaa, kun ei ollut niin paljon suomalaisia ympärillä, Niskanen sanoi ehdittyään nauttia voiton tunteesta jo jonkun tovin.

Kestävyysurheilussa menestyksen toistaminen ei ole järin helppoa, mutta Niskanen tuntuu iskeneen kultasuoneen. Perinteinen hiihtotapa kulkee kuin unelma, ja Niskasella on 26-vuotiaana jo sen verran harjoitusvuosia takana, että hiihdon kuninkuusmatkakin onnistuu.

– Kyllä tämä on iso juttu. Tämä hiihtotapa ja matka ovat ne, joita arvostan eniten.

– Olympiavoitto on ollut unelma, ja jo viime vuonna todistin, että unelmia pystyy toteuttamaan, Niskanen sanoi.

Niskanen240ModKuva: Modica/NordicFocus

Arvostusta ei vähennä se, että matka kilpaillaan yhteislähtönä. Lauantaina Niskanen osoitti hallitsevansa taktisetkin kuviot, sillä hän otti kisan komentoonsa noin 17 kilometrin hiihtämisen jälkeen. Valmentaja Olli Ohtosen mukaan alkuperäinen suunnitelma oli lähteä kärkeen vasta noin 30 kilometrin kohdalla, mutta Niskanen luotti kuntoonsa ja päivän vireeseen.

– Olin luottavainen koko ajan, että pystyn olemaan tilanteen päällä, Niskanen kuvasi kultataisteluaan venäläisen OAR-joukkueen Aleksandr Bolshunovin kanssa.

Niskanen oli jo ennen lauantaita olympiavoittaja ja maailmanmestari, mutta nyt kaksinkertainen olympiavoittaja. Ensimmäinen olympiakulta heltisi nuorena superlupauksena neljä vuotta sitten yhdessä Sami Jauhojärven kanssa, nyt yksin taktisesti kypsällä hiihdolla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri