quantum banneri 2

Ylläs-Levi -hiihdon matkat tarkentuivat - kilpailun lähettiläs Iivo Niskanen taistelee kärkisijoista pidemmällä matkalla

Kuva viime vuoden tapahtumasta. Kuva: NordicFocus

Kuva viime vuoden tapahtumasta. Kuva: NordicFocus

Kilpailunjohtaja uskoo molempien matkojen olevan elämyksiä osallistujille.

Visma Ski Classics -kiertueen päätöskisa Ylläs-Levi hiihdetään lauantaina 14.huhtikuuta klo 10 ja matkana on nyt 69 kilometriä Ylläkseltä Levin keskustaan. Tämä haastava kilpareitti noudattaa viime vuoden reittiä ja matkalla on kaksi kirimaalia; Äkäslompolossa ja Pyhäjärvellä, sekä yksi mäkikiri (climb competition) Kukastunturin huipulla. Tarjolla on myös helpompi ja lyhyempi reitti, 55 kilometriä, Äkäslompolosta Levin keskustaan. Lähtö tapahtuu klo 12. Myös lyhyemmällä reitillä hiihdetään Kukastunturin päälle.

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on 69 kilometrin matkan lähettiläs ja hiihtosankari Juha Mieto puolestaan kantaa kortensa kekoon 55 kilometrin matkalla. Molemmat lähettiläät osallistuvat Ylläs-Levin omille matkoilleen toivottaen kaikki osallistujat tervetulleiksi nauttimaan Lapin mahtavasta luonnosta ja tunturimaisemista. Niskanen taistelee kärkisijoista pidemmällä matkalla ja Mieto nautiskelee lyhyemmästä matkasta kuntohiihtäjien juttuseurana.

Molempien matkojen ladut ajetaan jo maanantaina kisaviikolla ja reitit ovat hyvin merkattu hiihtäjille, joten latuihin pääsee tutustumaan hyvissä ajoin. Itse kisassa on tarjolla suksi- ja välinehuoltoa energiahuollon lisäksi. Bussikuljetukset Leviltä Ylläkselle järjestetään kisa-aamuna ja kisan jälkeen. Myös tapahtuman harjoittelijoita palvelee Onnibussi, jonka kyydissä pääsee edullisesti Ylläs-Levi välin. Kilpailutoimistona Levillä toimii Levin Matkailun tilat ja Ylläksen päässä Luontokeskus Kellokas.

- Valmistelut edistyvät hyvää vauhtia ja olemme paljon edellä viime vuotta, kilpailujohtaja Juha Vanhanen toteaa järjestäjien tiedotteessa.

- Uusi matka tuo tietysti hieman lisähaasteita, mutta uskon, että molemmat hiihdot tulevat olemaan mahtavia elämyksiä osallistujille. Viime vuonna kaikki oli uutta ja Visma Ski Classicsin mukanaolo kansainvälisine tv-lähetyksineen toi oman paineensa, mutta nyt tiedämme tasan tarkkaan mitä tehdä. Odotan itse innolla tapahtumaa ja tiedän, että tästä on tulossa merkittävä lisä Lapin elämystarjontaan.

Ylläs-Leville voi ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com, josta löytyy myös lisätietoja ja ohjeita.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri