quantum banneri 2

Vasaloppetin live-seuranta

Vasaloppetin live-seuranta. Kuva: NordicFocus

Vasaloppetin live-seuranta. Kuva: NordicFocus

Hyppää mukaan Vasaloppetin live-seurantaan!

Startti tapahtuu kello 9:00 Suomen aikaa.

7 min starttiin: Sälenissä tulee taivaalta lunta, mikä tulee vaikuttamaan suuresti taktiikkaan ja loppuaikaan.

5 min starttiin: Lue Ari Luusuan ennakkohaastattelu.

3 min starttiin: Lue Heli Heiskasen ennakkohaastattelu.
Suomalaisista mukana ovat myös muun muassa Matias Strandvall ja Anttti Lampinen.

Startti on tapahtunut! Radan korkein kohta (528 m) on kolmen kilometrin hiihdon jälkeen. Ensimmäinen järjestäjien huoltopaikka on Småganissa. Tätä ennen kilpailijoita on mahdoton juottaa ilman omaa moottorikelkkaa tai maastoon hiihtänyttä juottajaa.

88 km maaliin: Team Peltosen Antti Lampisen huollosta vastaa kaksi miestä ja huoltoja on suunniteltu 14 eri pisteeseen.

Visma Ski Classicsilla on kaksi kirimaalia, mutta järjestäjien puolesta kirmaali on seitsemässä eri pisteessä. Jokaisessa jaossa 5000 kruunun palkintoraha. Reittiennätyksestä olisi tänä vuonna luvassa 50 000 kruunua, mutta sitä ei tulla tänä vuonna rikkomaan.
Ykkössijasta jaetaan sekä miehissä että naisissa 94 000 kruunua, kakkossijasta 50 000 kruunua ja kolmossijsta 30 000 kruunua. 

86 km maaliin: Yhtä ennakkosuosikkia on vaikea nostaa miesten puolella. Tord Asle Gjerdalen on sairastellut ja on epävarma vireestään. Viime vuonna voittaneella Dahlilla on ollut terveysmurheita jo pitkään ja jo viime vuonna mies oiti voittoaan ihmeenä. Ikinuori Anders Aukland puolestaan oli rajussa flunssasa helmikuun lopussa ja oli kahdeksan päivää treenamatta.

84 km maaliin: Kaksi miestä on pistänyt elämän peliin ja on kahden minuutin irtiottomatkalla.

80 km maaliin: Saamme ensimmäiset väliajat Småganin huoltopisteeltä...Karussa ovat Jan Srail Tshekistä ja norjalainen Andreas Joar Thele. Pääjoukko on kolme minuuttia perässä. Viktor Mäenpää sijalla 21, Antti Lampinen on sijalla 24. Esa Mursu sijalla 40. Hiukan pääjoukon edellä sätkii suomalaisten hyvin Sotshin olympialaisten parisprintistä muistama Tim Tscharnke.
Heli Heiskanen on naisten sarjassa sijallla seitsemän, reilun minuutin kärjestä.

78 km maaliin: Seuraavat viralliset väliajat saadaan Mångsbodarnasta, jolloin maaliin on 66 kilometriä. Mattias Strandvall on noin sijalla 40 ja Ari Luusua kolme sekuntia Strandvallin perässä. Pääjoukko etenee erittäin verkkaisesti. Tämän hetkinen vauhti tarkoittaisi noin viiden tunnin loppuaikaa.

73 km maaliin: Naisten kärkihiihtäjät ovat mukana miesten pääjoukossa. Kaksi karkulaista ovat nyt yli viiden minuutin johdossa! Thele oli viime vuoden Vasaloppetissa sijalla 12, joten mistään eilisen teeren pojasta ei ole kysymys.
Hiihtolegenda Johan Olsson on myös mukana pääjoukossa. Olsson suorittaa "Svensk Klassiker"-sarjaa, johon kuuluu myös Lidingöloppet, Vätternrundan ja Vansbrosimning.

70 km maaliin: Karkulaisten ero pääjoukkoon jo yli 6 minuuttia, mutta nyt Team Santander aloitti vauhdinpidon pääjoukkossa.

66 km maaliin: Jan Srailin ja Andreas Joar Thelen etumatka pääjoukkoon on 5:40. Antti Lampinen on sijalla 18. Matias Strandvall ja Ari Luusua ovat niin ikään hyvin mukana. Heli Heiskanen on naisten sarjassa sijalla 6, 1:32. kärjestä.
Seuraavat väliajat saadaan Risbergistä, kun maaliin on 56 kilometriä.

60 km maaliin: Seesteinen tilanne. Noustaan pitkää ja loivaa Risbergin nousua. Pääjoukko on ei ole supistanut eroa karkulaisiin.

56 km maaliin: Tilanne Risbergin huoltopisteellä: Jan Srailin ja Andreas Joar Thelen etumatka pääjoukkoon on 5:28. Antti Lampinen, Ari Luusua ja Matias Strandvall ovat mukana pääjoukossa. Kaikki kolme seitsemän sekunnin sisällä toisistaan. Naisten kisaa johtaa Astrid Øyre Slind. Heli Heiskanen on sijalla seitsemän 3:51 kärkeä perässä.

51 km maaliin: Seuraava väliaikapiste on Evertsbergissä. Maaliin on silloin matkaa 43 kilometriä. Evertsbergin välikirin voittaneen nimi tullaan hakkamaan paikalla olevaan kivipatsaaseen. Välikirin voittaja kuittaa myös 10 000 kruunua. Heti Evertsbergin jälkeen koittaa kenties reitin nopeimmat kilometrit. Alamäkeä on luvasssa seitsemän kilometrin ajan.

45 km maaliin: Team Peltosen tallipäällikön Pasi Vuoren kommentteja ladun varresta: 1-2cm -10 pakkaslunta jarruna pinnassa. Suksi ei luista mihinkää, joten tulee tosi rankka kisa. Pääjoukossa on aloitettu vauhdin pito. Yhtä latua mennään ja Anders Aukland vetää. Matias Strandvall näytti olevan tiukilla. Team BN Bankin huoltajien mukaan Morten Eide Pedersen iskee 20 km ennen maalia. 

43 km maaliin: Kärkikaksikko Evertsbergin huoltopisteellä.
Christoffer Lindvall on parhaana suomalaisena sijalla 28. Pääjoukossa myös Ari Luusua ja Antti Lampinen. Pääjoukko on vajaat viisi minuuttia karkukaksikkoa perässä.
Pidoilla matkassa oleva Astrid Øyre Slind johtaa edelleen naisten sarjaa. Eroa kakkosena olevaan Lina Korsgreniin on 35 sekuntia.

40km maaliin: Seuraavat viralliset väliajat saadaan Oxbergin huoltopisteeltä. Silloin maaliin on enää 28 kilometriä. Luvassa on mielenkiintoinen kilpailu jos kärkikaksikon ero on silloin vielä samaa luokkaa. 

37 km maaliin: Heli Heiskanen oli Everstbergissä sijalla seitsemän 8:13 kärjestä.

34 km maaliin: Team Santenderin Anders Aukland vetää pääjoukkoa kovaa. Tallin taktiikkana lienee pelata viime vuoden kakkoselle Andreas Nygaardille mahdollisuus taistella voitosta. Tord Asle Gjerdalenia unohtamatta.

33 km maaliin: Pääjoukon on hiihdettävä reilusti yli 90 sekuntia kärkeä kiinni jokaisella jäljellä olevalla kympillä. Eroa on GPS-seurannan mukaan edelleen yli neljä minuuttia.

31 km maaliin: Thele jättää Srailin ja on nyt yksin kärjessä 15 sekunnin erolla. Pääjoukko on nyt supistanut eroa rajusti. Eroa kärkeen on enää 3:30.
Ari Luusua on tippunut pääjoukosta noin 10-15 sekuntia. Samoin Strandvall on tippunut. Lampinen ja Lindvall ovat mukana. 

28 km maaliin: Thele tulee Oxbergin huoltopisteelle. Meno näyttää jo väsyneeltä. Srail on jäänyt kärjestä yli minuutin. Pirstaloituva pääjoukko on alle kolmen minuutin päässä kärjestä. Lindvall ja Luusua ovat pääjoukon hännillä. Lampinen on noin kymmenen sekuntia päässä heistä. Matias Strandvall hiihtää nyt yhdessä naisten kärjen kanssa.
Seuraavat viralliset väliajat saadaan Hökbergistä 19 kilometriä enen maalia.

24 km maaliin: Thelen etumatka pääjoukkoon on  GPS-seurannan mukaan 2:13. 

21 km maaliin: Team Peltosen Pasi Vuoren puhelu reitin varrelta: "Luusua taistelee hyvistä sijoituksista. Lindvall kituu pääjoukon perällä. Antilla tuli yö, on reilun minuutin pääjkoukkoa perässä."
Pääjoukko on reilun minuutin johtavaa Theleä perässä.

19 km maaliin: Thele ajetaan heti Hökbergin huoltopisteen jälkeen kiinni. Ari Luusua on sijalla 23 ja tässä vaiheessa kaikki on vielä mahdollista.

18 km maaliin: Pääjoukosta hiukna irtautunut Tore Björset Berdal ottaa Thelen kiinni ja iskee kaiken peliin. Pääjoukko on noin 20 sekuntia perässä.

16 km maaliin: Viimeinen virallinen huolto-ja samalla väliaikapiste on Eldrisissä 9 kilometriä ennen maalia. Ari Luusua on hienosti mukana pääjoukossa Andreas Nygaardin suksien kannoilla. Pääjoukossa on kaikkiaan reilu 20 miestä.

14 km maaliin: Tore Björset Berdal johtaa tällä hetkellä 43 sekunnilla. Luusua edelleen pääjoukossa mukana.

11 km maaliin: Tore Björset Berdalin johto 1:03!

 

9 km maaliin: Team Peltosen Pasi Vuoren kommentit reitiltä: "Antti on todella väsynyt! Luusua on hienosti mukana voittotaistossa."
Pääjoukko on nyt minuutin Berdalia perässä. Ari Luusua on sijalla 20, pääjoukon toiseksi viimeisenä. Huippusija tulossa!

6 km maaliin: Berdalin ero on 55 sekuntia ja pääjoukossa etsitään vetomiestä.

4 km maaliin: Nyt Berdalin johto sulaa silmissä. Ari Luusua on edlleen taistossa mukana.

3 km maaliin: Berdalin johto 14 sekuntia. Ari Luusua parantelee asemiaan!
Berdal on ajettu kiinni! Anders Aukland tekee nyt kärjessä töitä. Luusua noin sijalla 15. 

2 km maaliin: Kärki Moraparkenissa, kolmea latua mennään rinnan.

1km maalii:  Luusualle kaikki mahdollista! Nyt noin sijalla 10.

Andreas Nygaard voittooon! Bob Niemi Impola toinen ja Stian Hoelgraad kolmas. Ari Luusua 14.
Christoffer Lindvall hienosti sijalle 26.

Naisten voittoon Lina Korsgren.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri