quantum banneri 2

Andreas Nygaard kiri Vasaloppetin ykköseksi – Ari Luusua jäi voitosta kahdeksan sekuntia

Vasaloppetin lähdössä oli ruuhkaa. Kuva: Vasaloppet

Vasaloppetin lähdössä oli ruuhkaa. Kuva: Vasaloppet

Santander-tallin norjalaishiihtäjä Andreas Nygaard on voittanut maailman suurimman ja arvostetuimman maratonhiihdon Vasaloppetin.

Pituudeltaan 90 kilometrin klassikkokilpailu hiihdettiin reippaassa pakkassäässä. Kilpailussa riitti tapahtumia ja jännittäviä tilanteita alusta loppuun.

Kilpailuun väriä antoi norjalainen Joar Thele ja tshekkiläinen Jan Srail, jotka irtosivat muilta Sälenissä heti lähtölaukauksen jälkeen. Kaksikko sai parhaimmillaan yli kuuden minuutin eron muihin.

Duosta Srail joutui taipumaan ensin, mutta Thelen etumatka kesti noin 72 kilometriä, jonka jälkeen takaa-ajava pääjoukko ajoi hänet kiinni.

Thelen selän ilmestyessä pääjoukon näkyviin Tore Björseth Berdal karkasi muilta ja teki parhaimmillaan puolentoista minuutin etumatkan muihin. Norjalaisen ero kapeni jatkuvasti, mutta samalla maali lähestyi. Vajaa viisi kilometriä ennen maalia Berdal johti vielä puolella minuutilla, mutta sen jälkeen iski väsymys, eikä hän pystynyt pitämään muita takanaan.

Kilpailu ratkesi 18 miehen massakirissä Moran keskustassa, jossa mukana oli myös Suomen ja Team Mäenpään Ari Luusua. Lopussa vahvin oli Santander -tallin Andreas Nygaard ennen Bob Niemi Impolaa ja Stian Hoelgaardia.

Luusua oli 14:s jääden voittajasta kahdeksan sekuntia. Suomalainen oli viimeisillä kilometreillä silminnähden väsynyt, eikä onnistunut tuomaan itseään kärkiryhmän eteen, jossa kamppailu voitosta nähtiin.

Team Mäenpään Christoffer Lindblad oli toiseksi parhaana suomalaisena 26:s vajaa neljä minuuttia.

Naisten kilpailun voitti Lina Korsgren. Heli Heiskanen oli kuudes.

-Juho-Veikko Hytönen

Tarkempi tapahtumakuvaus ja tilanneseuranta löytyy live-artikkelistamme, jossa Vasaloppettia on seurattu aamusta alkaen.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri