quantum banneri 2

Kerttu Niskanen löysi itsestään uuden puolen: "Olin niin rikki olympialaisten jälkeen"

Kerttu Niskanen jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle Lahdessa sunnuntaina. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kerttu Niskanen jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle Lahdessa sunnuntaina. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Lahden nelossija sivusi Niskasen kauden parasta maailmancupissa.

Hiihtäjä Kerttu Niskanen joutui kaivamaan syvältä motivaatiota Lahden maailmancupiin, koska viikko sitten päättynyt olympiareissu oli hänelle armoton pettymys. Hän oli kauden tärkeimmän tapahtuman päämatkallaan 30 kilometrillä kuudes, eikä se tyydyttänyt.

– Olin niin rikki olympialaisten jälkeen. Löysin urheilijana itsestäni uuden puolen, miten voi tuntua niin pahalta, Niskanen kertoi Lahdessa hiihdettyään neljänneksi.

– Nyt tajuan, että elämä jatkuu ja kisoja tulee. Viime sunnuntai-iltana sitä ei tajunnut.

Pettymystä lievittivät ensi hätään pikkuveli Iivo Niskasen olympiakulta ja joukkuekaveri Krista Pärmäkosken mitalihiihdot.

Muutama päivä kotona Sotkamossa auttoi Niskasta löytämään tasapainoa, ja kotiyleisön eteen Salpausselälle tuleminen alkoi tuntua mukavalta ajatukselta.

– Juhon (avopuoliso, hiihtäjä Juho Mikkonen) kanssa vaan köpöteltiin kotona. Juho oli tehnyt minulle pizzaa, ja jääkaappi oli täynnä ruokaa, Niskanen nauroi.

Lahden kympin nelossija sivusi Niskasen kauden parasta maailmancupissa. Pitkään näytti siltä, että hän nousee voittaja Pärmäkosken kanssa palkintopallille, mutta toisin kävi. Maailman paras hiihtäjä Marit Björgen tuli lopun niin lujaa, että hän pudotti Niskasen 0,3 sekunnin erolla neljänneksi.

– Tämä on urheilijalle tympein sija, ja varsinkin kun se jäi noin lähelle. Harmittaa, Niskanen sanoi.

– Vähiin käyvät nämä kisat. En varmaan tänä talvena päässyt palkintopallille, mutta toivotaan, että SM-kisoissa sitten rävähtää.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri