quantum banneri 2

Santander -pankki katoaa maratonhiihtojen tallitoiminnasta

Kuva: Magnus Öst/Visma Ski Classics

Kuva: Magnus Öst/Visma Ski Classics

Suuria hiihtomaratoneita ja Visma Ski Classics -sarjaa viime vuosina hallinnut Team Santander -talli vaihtaa pääsponsoria, jolloin tallin nimi muuttuu.

Santander -pankki ja talli ilmoittivat asiasta keskiviikkona.

Hiihtäjäveljesten Jörgen ja Anders Auklandin jo yli kymmenen vuotta sitten perustama maailman ensimmäinen hiihdon yksityistalli on ollut hiihtomaratonien huipputiimi koko Ski Classics -sarjan historian ajan. Tallin viimeisin voitto tuli sunnuntain Vasaloppetissa, jossa Andreas Nygaard ylitti maaliviivan ensimmäisenä.
Vuodesta 2015 lähtien talli on kantanut Santanderin nimeä, sitä ennen se toimi Team Centric ja Team Xtra personell -nimillä.

- Olemme erittäin kiitollisia Santanderille kolmesta hyvästä vuodesta. Vakaa taloudellinen tuki apunamme olemme voineet keskittyä urheiluun. Se on auttanut meitä parempiin tuloksiin, viimeksi Vasaloppetin voittoon, kertoo tallin sporttipäällikkö Jörgen Aukland Langrenn.com -sivustolla.

Santander Consumer Bankin markkinointi- ja sponsoripäällikkö Anna Berndtsson kertoo, että konsernissa ollaan erittäin tyytyväisiä kuluneisiin vuosiin, mutta nyt pankki haluaa panostaa näkyvyyteen yhteiskunnallisessa toiminnassa.

NygaardAndreasVasaloppetMOsthVismaSkiClassicsAndreas Nygaard voitti Vasaloppetin sunnuntaina. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Santanderin tämän hetken kovimmat urheilijat ovat Nygaardin ja Anders Auklandin lisäksi kokonaiskilpailua johtava Tord Asle Gjerdalen sekä ruotsalainen Oskar Kardin. Tallin leireille ovat takavuosina osallistuneet myös muun muassa Iivo Niskanen ja Ari Luusua.

Santanderin tallipäällikkönä toimii aiemmin myös Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Magnar Dalen.

Talli on voittanut Ski Classics -sarjan joukkuekilpailun kuusi kertaa, mutta kuluvalla kaudella voitto on vielä kovan työn takana tallin naishiihtäjien loukkaantumisten vuoksi.

Talli jatkaa toimintaansa ensi kaudella uudella nimellä. Team Santanderin viimeinen kilpailu nykyisen sponsorin alla nähdään siis Ylläs-Levi -hiihdossa huhtikuun puolivälissä. Talli on alustavasti kertonut paljastavansa uuden sponsorin puolentoista viikon kuluttua hiihdettävän Birkebeinerrennetin yhteydessä.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri