quantum banneri 2

Pärmäkoski haastaa Digginsin Drammenissa – Hakolalla vielä mahdollisuudet sprintticupin kolmossijaan

Maiken Caspersen Falla ja Stina Nilsson taistelevat sprintticupin voitosta. Kuva: Modica/NordicFocus

Maiken Caspersen Falla ja Stina Nilsson taistelevat sprintticupin voitosta. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihdon maailmancupia on vielä jäljellä kahden viikonlopun verran. Ennen Holmenkollenin 30 ja 50 kilometrin kilpailuja kauden viimeistä edellinen sprintti hiihdetään tänään keskiviikkona Drammenissa reilu 40 kilometriä Holmenkollenilta lounaaseen.

Naisten kilpailussa sprintticupia johtava Maiken Caspersen Falla yrittää pitää 28 pisteen päässä olevan Stina Nilssonin takanaan. Krista Pärmäkoski on sprintticupissa seitsemäntenä, mutta kokonaiscupissa panokset on kovemmat, kun suomalainen yrittää päästä ohi 20 pisteen päässä olevan Jessica Digginsin. Yhdysvaltalainen oli juhlimassa parisprintin olympiakultaa kotimaassaan Lahden maailmancupin aikaan, mutta nyt hän on takaisin maailmancup-laduilla.

Miesten sprintticupissa kärkipaikkaa pitää Johannes Hösflot Kläbo ja toisena on Federico Pellegrino. Kärkikaksikon keskinäinen ero sekä ero muihin ovat sen verran suuret, että mahdollisuudet muutoksiin ovat lähinnä teoreettisia. Sen sijaan sprintticupin kolmossijaan on monella mahdollisuuksia.

Hakola02122017ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakola on sprintticupissa kuudentena ja kolmantena oleva Ranskan Lucas Chavanat on 44 pisteen päässä. Miesten väliin mahtuvat Emil Iversen ja Gleb Retivykh. Drammenissa hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla, joka on ollut Chavanatille heikompi hiihtotapa.

Prologi starttaa naisten osalta kello 14.00 Suomen aikaa. Miesten ensimmäinen hiihtäjä lähtee 35 minuuttia myöhemmin. Erähiihdot käydään kello 16.30 alkaen.

Linkki lähtölistoihin ja livetuloksiin


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri