quantum banneri 2

Väsy painoi, mutta Pärmäkoskelle jäi vielä tekemistä lopputalveen: ” Yllätyin siitä, että aina vain menin vain jatkoon ja jatkoon

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maiken Caspersen Falla tiukensi otettaan sprintticupin voitosta.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena viides maastohiihdon maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprinttiosakilpailussa Drammenissa Norjassa keskiviikkona.

Karsinnassa kolmanneksi hiihtänyt suomalainen tunsi, että väsy painoi. Hän olikin yllättynyt siitä, että aika-ajo riitti heti Maiken Caspersen Fallan ja Anna Dyvikin taakse. Sama meno jatkui erähiihdoissa.

Ensimmäisessä puolivälierässä Pärmäkoski oli kolmas ja aikavertailun kautta aukesi paikka välierässä.
Välierässä hän oli niin ikään kolmas. Aikavertailu riitti siitäkin finaaliin ja lopulta hän sai suoran paikan jatkoon, kun samassa erässä hiihtänyt Nadine Fändrich hylättiin koko kilpailusta estämisen vuoksi.

- Yllätyin siitä, että aina vain menin vain jatkoon ja jatkoon, Pärmäkoski kertoi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Diggins7318ThibautNFJessica Diggins (oik.) sai jällen lisää etumatkaa Krista Pärmäkoskeen. Kuva: NordicFocus

Diggins sveitsiläisen hylkäyksen myötä ohi Pärmäkosken

Toinen välierä vaikutti siihen, että palautumisaika ei riittänyt ja finaalissa Pärmäkosken eväät oli syöty. Maailmancupissa kolmantena oleva Jessica Diggins oli keskiviikkona onnekas, kun välierähiihto ei ensin meinannut riittää finaaliin. Lopulta Fändrichin hylkäämisen myötä Pärmäkoski sai suoran paikan jatkoon ja ensimmäisessä erässä hiihtänyt Diggins meni aikavertailun kautta finaaliin. Finaalissa Diggins kepitti Pärmäkosken hiihtämällä kolmanneksi. Samalla ero Pärmäkoskeen kasvoi maailmancupissa 35 pisteeseen.

Kokonaisuutena Pärmäkoski oli kuitenkin tyytyväinen päiväänsä.

- Toki Diggins sai taas vähän hyvää. Jää enemmän tehtävää lopputalveen. Tästä on hyvä jatkaa kuitenkin Kollenille ja Faluniin, päivän paras suomalainen kommentoi.

Puolivälieriin jääneen Aino-Kaisa Saarisen sijoitus kilpailussa oli 17:s ja Kerttu Niskasen 18:s.

Jessica Digginsiä lämmitti se, että hän vihdoin saavutti palkintosijan perinteisen hiihtotavan sprintissä.

- Olemme valmentajieni kanssa tehneet paljon töitä perinteisen tekniikkani kanssa. Olen silti yllättynyt tästä kolmossijasta, yhdysvaltalainen kertoi kilpailun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

PodiumWomen7318ThibautNFNaisten sprintin kolme parasta. Kuva: NordicFocus

Drammenissa jo neljännen kerran voittoa juhlinut Maiken Caspersen Falla kertoi, että Pyeonghancin jälkeen ilmassa on ollut väsymystä, joka näyttäisi olevan voitettu kanta.

- Tuntuu, että akut on ladattu, voittaja kommentoi.

Hän lisäsi, että sprintticupin voitto on jälleen askeleen lähempänä. Fallan etumatka Nilssoniin on 48 pistettä ennen viimeistä osakilpailua.

Sprintticup ratkeaa Falunissa puolentoista viikon kuluttua. Sitä ennen Holmenkollenilla kilpaillaan vielä naisten 30 kilometriä ja miesten 50 kilometriä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri