quantum banneri 2

Vuorisella haasteita pidon kanssa, Pentsisen kurotus ei riittänyt välieriin, Haaralan jatkopaikka kariutui kaatumiseen

Lauri Vuorinen hiihti keskiviikkona viidennen kerran prologista jatkoon kuluvan kauden maailmancupeissa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Lauri Vuorinen hiihti keskiviikkona viidennen kerran prologista jatkoon kuluvan kauden maailmancupeissa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupin Drammenin sprinttiosakilpailu ei tarjonnut välieräpaikkoja suomalaismiehille.

Karsinnasta jatkoon hiihtivät Ristomatti Hakola, Anssi Pentsinen ja Lauri Vuorinen. Pentsinen oli eränsä neljäs ja samassa erässä hiihtänyt Vuorinen erän kuudes. Ristomatti Hakola taisteli itsensä eränsä kolmanneksi, mutta aika ei kovatasoisessa kilpailussa riittänyt jatkoon. Hakola oli suomalaisista parhaana lopputuloksissa sijalla 13.

Pentsinen oli kilpailun lopputuloksissa 16:s. Onnistuneen prologin jälkeen hänen suksistaan poistettiin pitoa ja väline toimi paremmin.

- Erässä hiihdettiin paukusta loppuun asti niin kovaa kuin lähti. Olen tyytyväinen, että pystyin siihen vastaamaan. Ihan ei riittänyt välieriin asti loppuvenytys, kommentoi Pentsinen.

Lauri Vuorinen ei pystynyt haastamaan kilpakumppaneitaan puolivälierässä. Kohtuulliseksi päiväänsä kuvaillut hiihtäjä ei ollut tyytyväinen sijaansa, joka oli lopulta 30:s. Vuorisella oli koko päivän ajan suksien kanssa pieniä haasteita: aika-ajossa liian pitävä, erässä turhan herkkä.

Vuorinen on hiihtänyt tällä kaudella pisteille viidessä maailmancupin kilpailussa ja se lämmittää mieltä.

- Tällä hetkellä kunto ei ole vaan niin hyvä kuin alkutalvesta ja vuodenvaihteen tienoilla, Vuorinen mietti.

Haarala7318ThibautNFJuuso Haarala Drammenin prologissa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Haarala kaatui aika-ajossa

Martti Jylhän, Toni Ketelän ja Juuso Haaralan hiidot päättyivät prologiin.

Haarala tutustui ladun pintaan prologissa. Hänen tavoitteenaan oli hiihtää rennon kovaa ensimmäiseen nousun, jotta paukkuja riittäisi vielä pitkään ylämäkeen hiihdettävälle loppusuoralle.

Väliaikojen perusteella Haarala oli vielä kiinni jatkopaikassa. Ennen loppusuoraa sijainneessa hevosenkenkämutkassa hän päätti hakea vielä lisää vauhtia kiriin, mutta liisterit tarrasivat latuun kiinni ja hän meni nurin.

- Kova pettymys. Jos jotain positiivista pitää hakea niin hiihto oli hyväntuntuista ja niin kuin väliajat kertovat, niin hyvin oltiin pelissä mukana, Haarala totesi.

Kläbolle tärkeät pisteet

Johannes Hösflot Kläbo johtaa keskiviikon voittonsa ansiosta maailmancupia 380 pisteellä. Joku voisi kutsua tätä ylivoimaiseksi johdoksi. Siitä huolimatta hän oli epävarma kokonaisvoitostaan ainakin ennen keskiviikkoa.

- Nämä 100 pistettä olivat todella tärkeitä. Tarvitsen mahdollisimman paljon pisteitä muita kavereita vastaan kokonaisvoiton varmistamiseksi, Kläbo totesi nöyrästi.

Maailmancup jatkuu viikonloppuna Holmenkollenilla.

 -Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri