quantum banneri 2

Sebastian Samuelsson liittyi maailmancupfinaalin boikottirintamaan - Fourcade eri mieltä

Sebastian Samuelsson saalisti olympialaisista kultaa ja hopeaa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Sebastian Samuelsson saalisti olympialaisista kultaa ja hopeaa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaksi mitalia Pyeongchangin olympialaisista voittanut ruotsalaisampumahiihtäjä Sebastian Samuelsson on päättänyt boikotoida Venäjällä kilpailtavaa maailmancupfinaalia.

Samuelsson kirjoitti päätöksestään Twitterissä.

- Olen päättänyt boikotoida maailmancupin päätöskilpailuja Venäjällä. Maat, joilla ei ole toimivaa antidopingjärjestelmää, eivät saisi järjestää kilpailuja kansainvälisellä tasolla. Olen myös huolissani sekä itseni että Venäjälle jäävien dopingtestien turvallisuudesta, hän kirjoittaa.

Aiemmin jo USA:n ja Tshekin ampumahiihtäjät ovat päättäneet jäädä pois Venäjän Tjumenissa 20.–25. maaliskuuta järjestettävästä ampumahiihdon maailmancupin finaalitapahtumasta. Urheilijat boikotoivat kilpailuja vastalauseena Venäjän dopingskandaalille.

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Ranskan Martin Fourcade, joka on aiemmin kritisoinut voimakkasti venäläisiä, ei aio jäädä pois Tjumenin kilpailuista.

- Vastustan venäläisiä, jotka huijaavat, mutta en tunne samalla tavalla koko Venäjää kohtaan. Puhumme maasta, jossa monet pitävät ampumahiihdosta. En usko, että Venäjän kansalaisia pitäisi rangaista ikuisesti jostakin, mitä jotkut heidän johtajistaan ja urheilijoistaan ovat tehneet, Fourcade kommentoi L’Équipelle.

 

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri