quantum banneri 2

Lehtoselta kaapattiin ampumapaikka

Venla Lehtonen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Venla Lehtonen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomen sekaviestijoukkueen kilpailu Kontiolahden maailmancupissa muuttui punnertamiseksi ensimmäisen osuuden toisella ampumapaikalla. Venla Lehtonen jäi vaille ampumapaikkaa, kun kilpakumppani meni väärälle paikalle. Hätääntyneelle Lehtoselle tuli pystypaikalta sakkokierros.

Suomi putosi tilanteessa pääjoukosta, ja tuloksena oli viestin 13:s sija, kun Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo jäivät Mari Laukkasen osuuden jälkeen vaille vetoapua.

23-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Lehtonen oli ampumapaikan sekaannuksesta harmissaan, koska siitä kärsi koko joukkue.

– Pystyammunnasta tuli hirveätä sekoilua. Jouduin pakittelemaan ampumapaikalta 14 paikalle 20, enkä saanut kasattua itseäni ammuntaan. Harmittaa tosi paljon, Lehtonen tuskaili.

– Ei ole ennen sattunut tuollaista sekaannusta ampumapaikalla.

Laukkanen kohensi Suomen asemia, mutta kärkikamppailuun ei ollut enää asiaa.

– Olen tyytyväinen, kun selvisin osuudestani yhdellä varapatruunalla. Hiihdossa frekvenssi oli parempi kuin pikakilpailussa, mutta voimaa puuttui edelleen, Laukkanen tiivisti.

Miehet jäivät vaille seuraa

Tero Seppälä koki myös viestissä, että paras kunto jäi Pyeongchangin olympiareissulle.

– Makuupaikalla asento ei tuntunut hyvältä, ja aloin osua vasta varapatruunoille. Hiihdossa jäin vaille vetoapua, ja se vaikutti tosi paljon, Seppälä kertoi.

Myös Hiidensalo joutui hiihtämään ankkuriosuudella liikaa yksin.

– Kokonaisuudessaan tämä oli meiltä kohtuullinen suoritus, kun meillä ei ollut aivan ykkösmiehitys, Hiidensalo totesi.

Naisten maailmancupia johtava Kaisa Mäkäräinen säästi voimiaan sunnuntaina kilpailtavaan yhteislähtöön. Ratkaisu sai koko joukkueen siunauksen.

– Kaikki ovat Kaisan päätöksen takana, Laukkanen vakuutti.

– Kaisa on tilanteessa, jota harva taitaa edes ymmärtää. On niin harvinaista, että suomalainen pääsee tuollaiseen tilanteeseen kilpailemaan maailmancupista.

Italia voitti kirikamppailun sekaviestin voitosta ennen Ukrainaa ja Norjaa. Suomi jäi kärjestä yli kolme ja puoli minuuttia.

STT–PASI REIN

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri