quantum banneri 2

Fourcade piristyi vatsataudista palkintopallille

Kontiolahden yhteislähdön miesten kärkikolmikko. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kontiolahden yhteislähdön miesten kärkikolmikko. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Viisinkertainen ampumahiihdon olympiavoittaja ja seitsemättä maailmancupin kokonaiskilpailun mestaruutta tavoitteleva Martin Fourcade on tottunut voittamaan. Kontiolahden yhteislähdön kakkostila oli silti ranskalaistähdelle mieluinen sunnuntaina.

Itävallan Julian Eberhard yllätti alkuviikon vatsataudista toipuneen lajilegendan, mutta Fourcade kasvatti maailmancupissa johtoasemansa 43 pisteeseen ennen kauden viittä viime starttia.

– Stressiä riitti ennen kilpailua. Minulla ei ollut mitään tuntumaa, kun olin viikon harjoittelematta. Sen takia olen tähän tulokseen aika tyytyväinen, Fourcade kertoi.

– Lopussa ei ollut voimia vastata Julianin kiriin. Yritin vain jaksaa maaliin.

Eberhard ohitti rytinällä Fourcaden ja kolmanneksi tipahtaneen Venäjän Antonin Shipulinin. Kiri oli niin raivokas, että hän lanasi Shipulinin nurin viimeisessä nyppylässä ennen stadionia.

– Oli liikaa vauhtia ja Antonin pyrki samalle linjalle. Onneksi hän suhtautui tilanteeseen ymmärtäväisesti, uransa neljännen cupvoiton saavuttanut Eberhard kiitteli.

Shipulin hyväksyi Eberhardin pahoittelun napinatta.

– Olen pettynyt kolmossijaan, mutten kanna kaunaa kolarista. Tällaista sattuu kilpaurheilussa.

Fourcaden ainoa uhkaaja maailmancupissa, Norjan Johannes Thingnes Bö tipahti pystyammunnan neljällä hudilla kärjestä 19:nneksi.

STT–PASI REIN

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri