quantum banneri 2

Sairastunut Stina Nilsson jättää Falunin maailmancupin väliin – Fallan sprintticupin voitto varmistui

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Sprintin olympiavoittaja Stina Nilsson on sairastunut, eikä hiihdä maailmancupin päätöskiertuetta kotimaassaan Falunissa.

- Stina Nilsson on sairastunut flunssaan, eikä hän osallistu Falunin minitourille. Hänet maajoukkueryhmässä korvaa Linn Sömskar, lausuttiin Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa.

Sprintin olympiavoitosta huolimatta Nilsson on ollut maailmancupin sprintticupissa vasta toisena Norjan Maiken Caspersen Fallan jälkeen. Nilssonilla oli vielä teoreettinen mahdollisuus voittaa sprintticup päätösosakilpailussa. Kaksikon välinen ero on 48 pistettä, ja minitourin sprintin voitosta saa 50 pistettä. Käytännössä Nilssonin olisi siis pitänyt voittaa kilpailu samalla kun Fallan olisi pitänyt pudota erähiihdoista. Falla tippui erähiihdoista Rukan maailmancup-avauksessa, mutta nyt Nilssonin teoreettisetkin mahdollisuudet ovat mennyttä. Näin ollen Falla voittaa sprintticupin kolmannen kerran peräkkäin.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Nilsson on yhdeksäntenä ja hänen takanaan pienillä eroilla on neljä hiihtäjää. Sairastumisen vuoksi Nilsson pudonnee kymmenen parhaan joukosta, sillä minitourilla jaetaan tavallista suurempi määrä maailmancupin pisteitä. Nilssonin poisjäännin myötä cupissa sijalla 10 olevan Kerttu Niskasen mahdollisuudet pysyä kymmenen kärjessä helpottuvat.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri