swix hf banneri

Päävalmentaja Jylhä vetäytyy kyynelittä Rovaniemelle

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihdon väistyvä päävalmentaja Reijo Jylhä säilytti tyyneytensä maailmancupin päätöskilpailussa Falunissa. Toinen rupeama päävalmentajana vaihtuu pestiin Rovaniemen Olympic Training Centerissä ilman kyyneliä ja draamaa.

– Urheilijalle lopettamispäätös on paljon isompi asia. Valmentajia tulee ja menee ja he siirtyvät työstä toiseen, Jylhä selitti.

Jylhä ei jää kaipaamaan mediahuomiota eikä jatkuvaa matkustelua. Tehtävästä jää silti lämpimiä muistoja.

– Yhteisö ja yhteisöllisyys. Sitä jään varmasti kaipaamaan, Jylhä paljasti.

– Tätä työtä tehdään kuitenkin aikansa. Ei sitä saa liikaa rakastaa.

Näkyvä asema ja päävalmentajan status hivelevät nuorempaa ja kokemattomampaa valmentajaa. Jylhä oli tehtävässä jo kertaalleen 2001–2006 Lahden dopingskandaalin aiheuttaman remontin jäljiltä.

– Ensimmäinen kerta oli opettelua. Lahden jälkeen tilanne oli haastava, enkä päässyt edes tekemään tätä työtä kunnolla. Tällä toisella jaksolla asiat ovat menneet eteenpäin, Jylhä arvioi kahta kauttaan.

Hiihdossa on ymmärretty yksilöllisyyden merkitys. Jatkossa Jylhä toivoo, että tukea riittäisi myös niille, jotka ovat vasta siirtymässä aikuisten tasolle.

– Olemme onnistuneet valinnoissa, kun olemme keskittyneet yksilöihin, joilla on mahdollisuus tulokseen. Jatkossa pitää kyetä tuomaan uusia menestyjiä maailmancupin tasolle, Jylhä arvioi.

Seuraaja Matti Haavisto siirtyy päävalmentajaksi huoltopäällikön paikalta, joten hän tuntee tarkasti, mihin suuntaan maastohiihtoa on Suomessa puskettu.

– Sillä on puolensa. Kehitys vaatii aina uusia ärsykkeitä. Jatko näyttää, mitä tapahtuu, Jylhä sanoi jatkonäkymistä.

STT–PASI REIN

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri