swix hf banneri

Maastohiihdon yläkoululeirityshaku kaudelle 2018–2019 on nyt auki

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdossa järjestetään yläkouluikäisille leiritystä aikaisempien vuosien tapaan. Leirityksen tavoitteena on yhdistää opiskelu ja urheilu saumattomasti yhteen. Leirien aikana tehdään oman koulun koulutehtäviä ja harjoitellaan laadukkaasti ammattivalmentajien johdolla. Lisäksi keskitytään mm. elämänhallintataitojen opetteluun ja taitoharjoitteluun.

Olympiakomitea koordinoi yläkoululeiritystoimintaa ja uutena asiana tulevalle kaudelle ovat Kasva urheilijaksi -materiaalit, joissa käsitellään niin psyykkisiä taitoja, urheilijan ravintoa kuin arjenhallintaa. Näiden materiaalien avulla urheilijat saavat leireillä tärkeää oppia urheilullisesta elämäntavasta. Iso osa asioista käydään läpi luennoilla ja osa jää tehtäväksi kotona leirien välissä.

Maastohiihdon yläkoululeiritykset ovat osa Suomen Hiihtoliiton valmennusjärjestelmää, jonka tarkoituksena on edesauttaa nuoren maastohiihtäjän uraa omalla urheilijan polullaan. Leirityksiä koordinoi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, joka on myös johtava yläkoululeirityksien järjestäjä. Muut leirityksien järjestäjät ovat Lapin Urheiluakatemia (Rovaniemi), Pajulahden Urheiluopisto (Lahti), Varalan Urheiluopisto-Jämin aluevalmennuskeskus (Varala-Jämi) ja Norrvalla Folkhälsan (Vöyri).

Haku päättyy 30.4.2018 klo 12.00.

Lisätietoja Hiihtoliiton sivuilta

Linkki hakulomakkeeseen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri