swix hf banneri

Mäkäräinen ja muut maajoukkueampumahiihtäjät kilpailevat pääsiäisen SM-kisoissa Kontiolahdella - sunnuntain pikamatkoille yli 300 ilmoittautunutta

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittautunut pääsiäisen SM-kisoihin. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen on ilmoittautunut pääsiäisen SM-kisoihin. Kuva: NordicFocus

Maaliskuun kisarupeama Kontiolahdella huipentuu ampumahiihdon SM-kilpailuihin.

Lauantaina alkavat kolmipäiväiset ampumahiihdon SM-kilpailut huipentavat maaliskuun tiiviin kisarupeaman Kontiolahdella. Kaikki suomalaishuiput Kaisa Mäkäräisen johdolla ovat mukana kilpailuissa, joihin yleisöllä on vapaa pääsy.

Ampumahiihdon SM-kilpailuissa ohjelmassa on lauantaina miesten ja naisten viestit, sunnuntaina pikakilpailut miesten, naisten sekä 13–21-vuotiaiden junioreiden sarjoissa sekä maanantaina junioreiden viestit (sarjoissa 13–19-vuotiaat) sekä miesten ja naisten yhteislähdöt.

– Meille järjestäjänä tämä on tiiviin maaliskuun loppuhuipennus. Mielenkiintoiset kisat on tulossa, sillä kaikki tällä kaudella Suomen maajoukkueessa mukana olleet ovat ilmoittautuneet, tapahtuman pääsihteeri Jarno Lautamatti Kontiolahden Urheilijoista sanoo järjestäjien tiedotteessa.

Tuore maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Kaisa Mäkäräinen on ilmoittautunut molemmille henkilökohtaisille matkoille, samoin muun muassa toinen pohjoiskarjalaisten suosikki Mari Laukkanen. Viestijoukkueiden kokoonpanot tarkentuvat perjantai-iltana, mutta molempien seurat ovat ilmoittautuneet myös viestiin.

– Erityisen paljon säpinää tulee olemaan sunnuntaina, jolloin pikamatkoille on yhteensä 330 ilmoittautunutta. Yleisöllä on kisoihin vapaa pääsy, joten toivotaan runsaasti kannustusta niin Suomen huipuille kuin junnuillekin, Lautamatti sanoo.

Kontiolahden Urheilijoiden omista junioreista osaa vaivaa sairastelu, mutta moni taistelee hyvistä sijoituksista kotikisoissaan. Esimerkiksi jo talven ensimmäisissä SM-kilpailuissa 19-vuotiaiden sarjassa yltänyt Otto-Eemil Karvinen on yksi mitaliehdokkaista tälläkin kertaa.

Ohjelma

Lauantai 31.3. 
Kello 14.00 naisten 3 x 6 km viesti
Kello 15.15 miesten 3 x 7,5 km viesti

Sunnuntai 1.4. 
Kello 10.00 Junioreiden pikakilpailut
Kello 13.15 Miesten ja naisten pikakilpailut

Maanantai 2.4.
Kello 10.00 Junioreiden viestit
Kello 13.15 Naisten 12,5 km yhteislähtö
Kello 14.15 Miesten 15 km yhteislähtö

Lähtölistat ja lisätietoa kisasivuilta

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri