quantum banneri 2

Kontiolahden Urheilijat hallitsi ampumahiihdon SM-viestejä – Mäkäräinen piti Laukkasen takanaan ankkuriosuudella

Naisten SM-viestin voittaja. Kuva: Janette Viiliäinen

Naisten SM-viestin voittaja. Kuva: Janette Viiliäinen

Kontiolahden Urheilijat sekä miesten että naisten viestivoittoihin ampumahiihdon SM-kilpailuiden avauspäivänä.

Ampumahiihdon SM-kilpailut alkoivat Kontiolahdella viesteillä, joissa Kontiolahden Urheilijat vei molemmat viestit. Naisten 3x6 kilometrin voittajajoukkue urakoi järjestyksessä Johanna Pykäläinen, Nastassia Kinnunen ja Kaisa Mäkäräinen. Miesten voittojoukkue oli Teemu Huhtala, Ahti Toivanen ja Tuomas Grönman.

Kaisa Mäkäräinen pääsi ankkuriosuudelle hieman ennen Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasta, eikä asemastaan luopunut. Eroa kertyi 42,6 sekuntia. Ensimmäisen SM-viestimitalinsa ottaneen Enon Kisa-Poikien jälkeen pronssin vei Ahveniston Ampumahiihtäjät.

- Kovaa hiihtäminen tuntui eilen jo pikkuisen keuhkoputkissa. En tiedä, onko ääni muuten vaan pois vai onko siellä joku taudinpoikanen tulossa tai menossa. En ole oikein palautunut ja vaikea on ollut tehdä yhtään mitään, veto on ollut tosi paljon pois. Makuulla eka ohilaukaus karkasi totaalisesti, sille en pystynyt oikein mitään tekemään. En tiedä, mitä sähläsin viimeisellä laukauksella. Ajatus oli, että yritän vähän nopeampaa rytmiä molemmissa, muttei se oikein tainnut onnistua. Pystyllä toki lippaalta nollat, se on aina ihan hyvä suoritus. Hiihtäessä onneksi tuli sen verran eroa Mariin, ettei tarvinnut ihan tosissaan hiihtää viimeistä rinkiä. Sai siinä vähän vetää happea, että pääsisi huomennakin viivalle, Mäkäräinen sanoi järjestäjien tiedotteessa.

MakarainenKaisaSMViestiJanetteViiliainenKaisa Mäkäräinen piti Mari Laukkasen takanaan ankkuriosuudella. Kuva: Janette Viiliäinen

Enon Kisa-Pojat otti ensimmäisen viestimitalin. Ankkuri Mari Laukkanen oli tyytyväinen joukkueen tulokseen, ja myönsi, että vielä riittää tekemistä, jotta Kontiolahden Urheilijat jää taakse.

- Siinä vaatii vielä monta pykälää kaikilta. Kaisa on kova lyötävä ankkuriosuudella. Ei minulla olisi ollut paukkuja, joten pääsin levollisin mielin ankkuriosuudelle kun tytöt olivat vetäneet turvallisen alun, Laukkanen kommentoi videohaastattelussa.

Miesten osalta Kontiolahden Urheilijoiden kulta tuli 35,7 sekunnin marginaalilla Soisalon Ampumahiihtäjiin. Lahden Hiihtoseura otti pronssin.

- Makuu oli tosi hyvä, pysty olisi voinut mennä paremminkin (2 sakkokierrosta). Viimeisellä kierroksella yritin vaan hiihtää kiinni porukkaa, ettei tulisi kovin iso ero, Huhtala sanoi.

- Ihan ok ammunnat, molemmat yhdellä varalla. Ei mitään hirmu nopeita. Oli luotto, että Tuomas hoitaa kotiin, Toivanen sanoi.

Grönman on potenut väsymystä raskaan maailmancup-kauden jälkeen.

- Ihan hyvää venymistä tänään. Ammunta oli riittävän hyvällä tasolla, mukava että voitettiin, Grönman sanoi.

SM-kilpailut jatkuvat pikakilpailuilla sunnuntaina.

Tulokset

Mäkäräisen, Enon Kisa-Poikien ja Kontiolahden Urheilijoiden mieskolmikon videohaastattelut Kontiolahden Urheilijoiden Facebook-sivulla.

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri