quantum banneri 2

Petter Northug piristyi Norjan mestaruushiihtojen avauspäivänä – sisarjoukkueet valttia naisten parisprintissä

Petter Northug. Kuva: NordicFocus

Petter Northug. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Norjan kansallisten mestaruuskilpailujen toinen osa käynnistyi torstaina Altassa parisprinteillä.

Torstain vapaan hiihtotavan miesten parisprintin voittoon hiihti Lillehammerin duo Martin Löwström Nyenget ja Håvard Solås Taugböl. Hopealle tuli Bärums Verk joukkueella Aleksander Emil Dyrberg Ek ja Sindre Björnestad Skar ennen Röan pronssijoukkuetta Martin Johnsrud Sundbytä ja Andrew Musgravea.

Petter Northug näytti pitkän tauon jälkeen elpymisen merkkejä, kun vanha tuttu vauhti löytyi hetkeksi. Hiihtoässä eteni veljensä Evenin kanssa karsinnasta finaaliin. Finaalissa mies ohitti jopa itse Martin Johnsrud Sundbyn vaihtaen kärjessä, mutta velipojan vire ei ollut paras mahdollinen ja lopulta Strindheim IL oli kilpailun kuudes.

Northug iloitsi siitä, että vire on parempi kuin aiemmin. Toimittaja kysyi Northugilta myös sitä, minkälainen hänen kautensa on ollut.

- Kausi on ollut surkea, hän vastasi.

Petter Northug arveli starttaavansa myös perjantaina.

Byåsenin joukkue Fredrik Riseth ja Johannes Hösflot Kläbo lähti kilpailuun jopa voittajasuosikkina, mutta Risethin kaatuminen omalla osuudellaan vesitti menestyshaaveet.

Wengeille toinen perättäinen mestaruus

Naisten kilpailussa sisarjoukkueet olivat valttia, kun Nes Ski lagin Wengin sisarukset Tiril ja Lotta voittivat viiden sekunnin erolla Kari ja Astrid Öyre Slindin Oppdal IL:n. Mestaruus oli Wengeille toinen perättäinen. Gjövik SK:n joukkue Tuva Bakkemo ja Ingvild Flugstad Östberg hiihti pronssille.

Altassa kilpaillaan mestaruuksista vielä perjantaina 5 ja 10 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla ja lauantaina 30 ja 50 kilometriä vapaalla. Molemmat kilpailut käydään väliaikalähtöinä.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri