quantum banneri 2

Korpela pääsi lähimmäs olympiavoittajaa 50 km SM-hiihdossa, Luusualle pronssia

Iivo Niskanen nappasi SM-kultaa 50 kilometriltä. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen nappasi SM-kultaa 50 kilometriltä. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen oli omaa luokkaansa Taivalkosken 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan suomenmestaruuskilpailussa.

Hän johti kilpailun puolivälissä lähes kahdella minuutilla. Sen jälkeen Niskanen päästi muita väliajoissa jo minuutin päähän, mutta kiristi lopussa taas vauhtia. Lopputuloksissa voittomarginaali oli yksi minuutti ja 56 sekuntia.

Rennolla mielellä ladulle lähtenyt Niskanen kertoi kokeilleensa alkuvauhdilla, että kulku riittää voittoon. Niskanen nähdään numerolappu rinnassa vielä viikon kuluttua Ylläs-Levin hiihtomaratonilla.

SM-hopeaa otti Heikki Korpela, joka oli tasaisesti koko ajan toisena puolivälin jälkeen.

‒ Rukan Suomen Cupin jälkeen alkoi jo usko loppua, kun mikään harjoitus ei tuntunut tarttuvan. Piti sitten muistella, että joskus on käynyt niin että yhtäkkiä kulku löytyy ja nyt kävi niin. Hermotus toimi ja silloin vauhti on ihan eri luokkaa, kertoi nilkkavaivasta kärsinyt Korpela.

‒ Ei varmaan kukaan toinen täällä ole reenannut kahta vuotta putkeen tuhatta tuntia loistavissa olosuhteissa ja tiesin, että 50 kilometrillä ne tunnit näkyvät. Huoltokin pelasi ja tämä oli ehdottomasti kauden paras hiihto, Korpela sanoi.

Perttu Hyvärinen näytti jo olevan kiinni pronssissa saatuaan pitkän matkaa vetoapua vauhtiaan himmailleelta Niskaselta. Lopussa vauhti kuitenkin hyytyi ja takaa tuli voimansa oikein jakanut Ari Luusua.

Tuore sprintin suomenmestari Luusua näytti väliajoissa jo olevan ulkona mitalikamppailusta, mutta vauhti kiristyi loppua kohti selvästi. Hyvärinen jäi lopulta minuutin pronssin vieneelle Luusualle ja sijoittui neljänneksi.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri