quantum banneri 2

Lapponia-hiihto käynnistyi Juho Mikkosen ja Kerttu Niskasen komennossa

Juho Mikkonen saapui ensimmäisenä maaliin Lapponia-hiihdon avauspäivän 60 kilometrin matkalta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Juho Mikkonen saapui ensimmäisenä maaliin Lapponia-hiihdon avauspäivän 60 kilometrin matkalta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kolmen osakilpailun pitkän matkan hiihtosarja Lapponia-hiihto käynnistyi maanantaina Olokselta.

Juho Mikkonen tuli ensimmäisenä maaliin miesten kilpailussa ja Kerttu Niskanen vastaavasti naisten kilpailussa 60 kilometrin Keimiön Kiekeröllä.

Mikkonen ei ennen maanantaita ollut hiihtänyt ainuttakaan osakilpailua Lapponiassa. Hän erkani voittotaistoon Kari Variksen kanssa, mutta jätti haastajansa jo ennen loppusuoraa. Varis jäi lopulta 33 sekuntia.

- Mukava oli tänään. Yllätti tuo loppu, miten pitkä se oli. Viimeinen 20 kilometriä on kyllä työläs. Vauhti ei ollut kova, mutta se oli riittävä. Huomenna hiihdellään hiljakseen, Mikkonen sanoi järjestäjien tiedotteessa.

NiskanenKerttuLapponiaHeidiLehikoinenKerttu Niskanen oli naisten nopein. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sami Lähdemäki oli kolmas reilut kolme minuuttia Mikkosesta.

Kerttu Niskasella on kokemusta Lapponiasta osakilpailusta, muttei koko Lapponiaa ole hänkään hiihtänyt.

- Ihan kiva. Hiihdin mukavuusalueella, mutta kyllä mukavuusalue kääntyi semmoiseksi taapertamiseksi, matka alkoi painaa lopussa. Ihan mukava. Miehet lähtivät sen verran hiljaa, että lähdin kärkimiesten mukaan. Jäällä täytyi yksin lähteä hiiihtämään, kun en omasta ryhmästä saanut apuja. Pitkä jääpätkä oli raskas, kun oli tuulta ja hiihdin yksin, Niskanen sanoi.

Eveliina Piippo oli päivän kakkonen viisi ja puoli minuuttia Niskasen takana. Hän oli innoissaan ensimmäisestä Lapponia-hiihdostaan.

- Oli yllättävän mukavaa. Tuntui vähän siltä, kun olisi tehnyt pitkään pk-lenkin. Tuntui, että olin hyvin palautunut (SM-30:ltä), Piippo sanoi.

Naisten kolmas oli Eevakaisa Loukusa.

Lapponia-hiihto jatkuu keskiviikkona 50 kilometrin mittaisella Himmelriikin hiihdolla Vuontisjärven, Pallaksen ja Oloksen välillä.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri