swix hf banneri

Kirjeenvaihtajat Leviltä: 24 h ME-yrityksen letka hajonnut, latu kostunut

Iivo Niskanen hyppäsi hetkeksi ladulle antamaan vetoapua, letkassa Hans Mäenpää ja Daniel Strand. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Iivo Niskanen hyppäsi hetkeksi ladulle antamaan vetoapua, letkassa Hans Mäenpää ja Daniel Strand. Kuva: kestävyysurheilu.fi

24 tunnin hiihdon maailmanennätysyritys käynnistyi aamupäivällä kymmeneltä Levillä.

Viiden tunnin kohdalla Hans Mäenpää ja norjalainen Daniel Strand olivat taittaneet matkaa 97 kilometriä. Kaksikko ei kuitenkaan juuri saa vetoapua toisiltaan. Strand alkoi ottaa tasatyöntöön mukaan myös vapaan hiihtoa. Vallitseva ennätys 433 km on edelleen mahdollinen, mutta tiukkaa tekee.

‒ Mutta 12 tunnin jälkeenhän tämä vasta alkaa, sanoi huoltomies Harri Aaltonen.

Teemu Virtanen on jäänyt kaksikosta, mutta on ennätysvauhdissa: Virtanen tulee kaiken onnistuessa suunnitelmien mukaan rikkomaan yli 50-vuotiaiden ennätyksen.

Anni Angeria on hyvässä vauhdissa ja yltää naisten maailmanennätykseen, jos hiihto jatkuu yhtä hyvin.

‒ Aamulla oli hyvä pakkaskeli ja kilometrejä on kertynyt. Tankkauskin on mennyt hyvin. Koko ajan pyritään syömään jotain, mutta ei liikaa ettei mene ylitankkauksen puolelle, sanoi huoltomies Angeria.

Ketä tahansa kilpalatukierrokselle ei päästetä, mutta kello 16 ladulle hyppäsi vetoavuksi itse Iivo Niskanen.

24 h huoltoPilvetön taivas hellii katsojia, mutta hiihtäjille kostea latu on raskas. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Jäädytetty latu on kostunut iltapäivän auringon lämmössä. Huoltotiimi työskentelee koko ajan suksien parissa ja hiihtäjät vaihtavat suksia noin 40 minuutin välein.

‒ Keli on vähän lämpimämpi kuin oli ajateltu, joten aika rankkaa on. Illalla kun latu vähän rapsahtaa niin ei varmaan tarvitse vaihtaa niin usein. Toistaiseksi hiihtäjät ovat syöneet vauhdissa. Myöhemmin ehkä ottavat jotain kiinteä ja pysähtyvät pieneksi hetkeksi. Vessassa täytyy tietysti välillä käydä, mutta sen suurempia taukoja ei ole tarkoitus pitää, Aaltonen kertoi Kestävyysurheilu.fi:n latutoimitukselle.

Päivällä paikalla oli parisenkymmentä katsojaa. Kirjeenvaihtajamme tapasivat yleisön joukosta myös Hans Mäenpään tyttären Venlan (8 vuotta), jolta irtosi isälle kannustushuutoja joka kierroksella.

Jännittikö isää ennen kisaa?
‒ Vähän.
Onko hän treenannut paljon?
‒ On.
Hiihdätkö itse?
‒ Joo.
Kilpailetko?
‒ En.
Aiotko tulla vielä illalla katsomaan?
‒ Ehkä.
Entä yöllä?
‒ En.
Mutta maaliin tulet kannustamaan?
‒ Joo.

24 h hiihtaja2Hans Mäenpää saa kannustusta joka kierroksella. Kuva: kestävyysurheilu.fi

- Kestävyysurheilu.fi Outi Hytönen ja kirjeenvaihtajat Ojanen&Ojanen

 

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri