quantum banneri 2

Näin selätät Lapponia-hiihdon viimeisen päivän

Lapponia-hiihdossa on edessä loppuhuipennus. Kuva: Tomi Kuosmanen

Lapponia-hiihdossa on edessä loppuhuipennus. Kuva: Tomi Kuosmanen

Lapponia-hiihdossa on edessä vielä loppuhuipennus. 80 kilometriä pitkä Karra Huikonen ottaa miehestä ja naisesta viimeisetkin mehut.

Perjantaiksi on ennustettu hienoa auringon paistetta ja tuulikin puuhaltaa korkeintaan neljä metriä sekunnissa vastaan. Luvassa on siis yhtä hiihtonautintoa. Karra Huikonen tarjoaa poikkeuksellisen upeat maisemat ja nyt niistä pääsee nauttimaan. Huonommalla säällä etappi saattaisi olla todella raateleva. Kuntohiihtäjälle ylimääräinen kuoritakki olisi paikallaan jos lunta puhaltaisi tunturissa vasten kasvoja.

Pitkällä etapilla kaksi tärkeintä asiaa ovat energian saanti ja sopivan matkavauhdin löytyminen.

Energiaa on syytä varata mukaan riittävästi ja nauttia sitä alusta asti kurinalaisesti, jotta loppumatkasta ei tarvitse pysähtyä laavulle syömään lunta. Laadi itsellesi vaikka aikataulu juomiselle tai geelien nauttimiselle ja noudata sitä.

Pitkällä matkalla sopivan matkavauhdin löytyminen on tärkeä asia. Jos edelliset päivät painavat, niin rauhallinen alku on perusteltu. Toisaalta vaikka pitkä matka pistää nöyräksi, niin se loppuu vain hiihtämällä ja reippaasti hiihtämällä nopeammin. Todennäköisesti löydät kuitenkin itsesi samojen kavereiden seurasta kuin kahtena edellisenä päivänäkin.

Lopuksi: Muista nauttia Suomen mittakaavassa poikkeuksellisin hienoista maisemista! Katse kannattaa tuntureilla kääntää sivulle, pois edellä menevän selästä.

-Petri Ikävalko

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri