swix hf banneri

Mikkonen voitti kaiken Lapponia-hiihdossa, Niskasen avauspäivän etumatka toi naisten voiton

Juho Mikkonen maalissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Juho Mikkonen maalissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Lapponia-hiihtoon osallistui tänä vuonna 630 hiihtäjää.

Juho Mikkonen teki selvää jälkeä uransa ensimmäisessä Lapponia-hiihdossa, sillä hän tuli ykkösenä maaliin jokaiselta kolmelta etapilta ja juhli perjantaina kokonaisvoittoa. Naisten kokonaiskilpailun voitti Kerttu Niskanen, joka hankki avausosakilpailussa niin selvän etumatkan, ettei kaksi muuta osakilpailua voittanut Eveliina Piippo pystynyt häntä siinä ohittamaan. Miesten kakkosena kokonaiskilpailussa ja perjantaina 80 kilometrin Karra Huikosella oli kahden aiemman osakilpailun tavoin Kari Varis.

Suuren osan matkasta kahdestaan kärjessä selvällä erolla muihin taittaneet Mikkosen ja Variksen erotti perjantaina 1,7 sekuntia. Waltteri Vinkanharju oli päätösosakilpailun kolmas.

- Oli kyllä mahtava päivä! Kyllä oli kerta kaikkiaan mukava taivaltaa. Hyvä maku, tiukka viikkohan tämä on tähän loppuun vetäistä, mutta tästähän pääsee lomalle. Tämä viimeinen oli reitin osalta aivan mahtava hiihtää, mutta keskiviikkona hiihdettiin koviten. Se oli myös mukava, Mikkonen summaili järjestäjien tiedotteessa.

PiippoEveliina3LapponiaHeidiLehikoinenEveliina Piippo antoi liikaa tasoitusta Kerttu Niskaselle Lapponia-hiihdon avauspäivänä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Naisten kilpailussa Eveliina Piippo vei päätösmatkan ykköstilan 1.51,6 minuutin erolla Kerttu Niskaseen. Anna-Kaisa Saari oli päivän kolmas. Piippo oli ensimmäistä kertaa Lapponiassa, Niskanen puolestaan hiihti ensimmäistä kertaa kaikki kolme osakilpailua.

- Vähän harmittaa se eka päivä, se oli harjoituslenkki. Ei osannut arvioida, kun ei ole näin pitkään hiihtänyt. Tosi mukava kokemus. Piti valita Etelän loman ja Lapin loman välillä, kyllä tämä on minulle ehkä mielekkäämpää hommaa. Oli tosi mukavaa, Piippo summasi.

- Maanantai oli helpoin päivä minulle, vaikka se oli SM-30:n jälkeen. Tänään piti pelata varman päälle, en voinut hiihtää itseltäni jalkoja alta, yritin sellaista tasaista suoritusta. Piti ottaa itselleni hyvä letka ja pysyä siinä, Niskanen sanoi.

Lapponiasta nautti tänä vuonna Lasten Lapponia mukaan lukien yhteensä noin 630 hiihtäjää, jotka tekivät viikon aikana hieman yli 1200 hiihtosuoritusta.

Ensi vuonna Lapponia hiihdetään 8. –12. huhtikuuta.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri