quantum banneri 2

Ylläksellä ja Levillä ollaan valmiita – Iivo Niskanen maltillisin odotuksin matkaan

Kukaksen päällä näyttää tältä. Taustalla siintää Ylläs. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kukaksen päällä näyttää tältä. Taustalla siintää Ylläs. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Latu on kunnossa. Heli Heiskanen haluaa nousta kokonaiskilpailussa viidenneksi.

Hiihtokautta on jäljellä vielä yksi suuri kilpailu. Lauantaina ratkeaa Visma Ski Classics -sarjan voittajat Ylläksen ja Levin välillä. Pituutta reitillä on 67,45 kilometriä ja radan alku sisältää kunnioitettavat Ylläksen ja Kukaksen nousut.

Tapahtuman järjestäjät kertovat, että olosuhteet ovat hyvät ja kaikki on kunnossa.

- Lunta on riittävästi, eikä järville ei ole tullut vettä. Latu ajetaan vielä kerran. Sen ajaminen alkaa, kun lämpötila tippuu nollaan. Sillä taataan, että laskut eivät ole liian jäisiä ja olosuhteet ovat tasapuolisia, kertoo ratamestari Mikko Koutaniemi Kestävyysurheilu.fi:lle.

Koutaniemi oli testannut latua itse torstaina hiihtämällä suuren osan matkasta, eikä normaalikokoisella sommalla varustettu sauva mennyt pinnan läpi.

Niskanen ei ota stressiä

Iivo Niskanen on lauantain ehdottomasti kovin suomalaisnimi. Helmikuinen 50 kilometrin olympiavoittaja toppuuttelee kuitenkin innokkaimpien penkkiurheilijoiden odotuksia. Lauantaina häneltä ei välttämättä nähdä Pyeongchangin kaltaista näytöstä. Hän uskoo maratonhiihtojen erikoismiesten olevan vielä kovempia.

- En aio ottaa isompaa stressiä tästä, vaikea viikko on takana, Niskanen kertoi perjantaina lehdistötilaisuudessa.

Pitkä kausi painaa. Taivalkosken SM-hiihtojen jälkeen Niskanen oli Äkäslompolossa hiihtämässä ja testasi muun muassa Kukaksen nousun.

- Nämä ovat helpompia latuja kuin maailmancup-puolella. Nousut eivät ole yhtä jyrkkiä ja pidempiä tasaisia pätkiä löytyy, mutta erityisesti tasatyöntö tekee oman haasteensa, ilman pitovoiteita matkaan lähtevä Niskanen mietti.

- Hyvä, että lupasin tulla tänne jo kesällä, enkä viime viikolla. Mutta mukavin mielin lähden, kun kelitkin paranee, hän jatkoi.

KolehmainenNiskanenMietoKolme olympiavoittajaa samassa kuvassa: Mikko Kolehmainen (vas.), Iivo Niskanen (kesk.) ja Juha Mieto. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Heiskanen hakee viidettä sijaa kokonaiskilpailussa

Suomalaisnimistä ennakolta kovin on Team Trentino Robinson Trainerin Heli Heiskanen.

- Tämä tulee olemaan jännittävä kilpailu, sillä ladun varrella on kannustamassa paljon tuttuja, Heiskanen kertoi Visma Ski Classicsin videohaastattelussa.

Heiskasella on vielä mahdollisuudet nousta jopa kokonaiskilpailun neljänneksi.

- Olen mennyt kisa kerrallaan, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Toivon, että nousen ainakin viidenneksi, hän mietti.

Sara Lindborg on 45 pistettä suomalaisen edellä. Matkaan Heiskanen lähtee tasatyöntämällä.

- Huomenna olosuhteet näyttäisivät olevan vaikeat. Yöllä on kylmää, mutta aurinko lämmittää latua, joten oikeita pitovoiteita voi olla vaikea löytää, myös viime vuonna Ylläs-Levin tasatyöntänyt Heiskanen kertoi.

Kilpailua voi seurata suorana Yle Areenasta kello 9.15 alkaen. Kilpailun naisten eliittiryhmä starttaa kello 9.25. Miesten eliittiryhmä yhdessä muiden hiihtäjien kanssa lähtee matkaan kello 10.00. Tapahtumaa voi seurata suorana myös Visma Ski Classicsin omasta sovelluksesta sekä koostetta Ylen kakkoskanavalta kello 12.40 alkaen.

-Juho-Veikko Hytönen

Visma Ski Classicsin sivut
Visma Ski Classicsin Facebook-sivu
Ylläs-Levin sivut

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri