quantum banneri 2

Ylläs-Levi osanottajaennätykseen, mukana monta suomalaista kovaa nimeä – tässä lähtölista

Muun muassa Anne Kyllösen nimi löytyy Ylläs-Levin lähtölistalta. Kuva: Touho Häkkinen

Muun muassa Anne Kyllösen nimi löytyy Ylläs-Levin lähtölistalta. Kuva: Touho Häkkinen

Visma Ski Classics-sarjan finaali Ylläs-Levi kerää mukaan maailman maratonhiihdon huiput sekä tukun kovia suomalaisia nimiä. Ennen kaikkea lauantaina hiihtää suuri joukko kuntohiihtäjiä.

Kolmatta kertaa järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut noin 1200 hiihtäjää, joten tapahtuma on kasvanut ainakin 500 osanottajalla viime vuodesta. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä kilpailuaamuun asti, joten lopullinen lukema selviää vasta lauantaina.

Naisten kärkitaistossa mukana ovat ainakin Masako Ishida, Justyna Kowalczyk, Katerina Smutna ja kokonaiskilpailun jo voittanut Britta Johansson Norgren. Sarjan kokonaiskilpailussa kuudentena oleva Heli Heiskanen on luonnollisesti mukana. Suomen Cupin voittanut Anne Kyllönen haastaa maratonmatkojen naisia.

Naisten eliittiryhmän lähtölistalta löytyvät myös kansallisen tason kärkinimet Anni Kainulainen ja Hennariikka Rahkola. Sprintin Suomen mestari Leena Nurmi on myös ilmoittautunut mukaan.

Miesten kilpailuun ovat ilmoittautuneet kaikki Visma Ski Classics -sarjan kovimmat nimet. Kokonaiskilpailua johtaa Tord Asle Gjerdalen, joka varmistaa kokonaiskilpailun voiton perussuorituksella. Maratonmatkojen parhaat suomalaisnimet ovat Ari Luusua ja Niko Koskela, joita kirittää niin ikään Team Mäenpään miehet Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen. Miesten puolella Team Peltosta edustavat Laurit Vuorinen ja Lepistö. Ensi vuodeksi omaa tallia junailevan Matias Strandvallin nimi löytyy myös listoilta.

Eliittiryhmän lähtölista
Kaikki osanottajat Ylläs-Levin sivuilta (paina ”Etsi” ja ruudulle aukeaa koko lista)

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri