quantum banneri 2

Nygaard ja Öyre Slind Ylläs-Levin ykköset

Naisten kärkikolmikko maalissa.

Naisten kärkikolmikko maalissa.

Visma Ski Classicsin kauden päätösosakilpailun Ylläs-Levin voitot menivät Andreas Nygaardille ja Astrid Öyre Slindille.

Naisten kilpailussa viisikko Justyna Kowalczyk, Kari Gjeitnes Vikhagen, Masako Ishida, Britta Johanson Norgren ja Astrid Öyre Slind karkasi muilta jo kilpailun aikaisessa vaiheessa. Kärkinaisista ainoana pidoilla hiihtänyt Ishida karkasi muilta ylämäkiosuuksilla, mutta laskuosuuksilla porukka kerääntyi yhteen.

Viimeisen nousuosuuden lopussa Ishidan ero muihin oli venähtänyt jo yli puoleen minuuttiin. Lopulta Ishida jätettiin porukan viidenneksi Öyre Slindin hiihtäessä uran ensimmäiseen osakilpailuvoittoonsa 35 sekunnin erolla ennen Johanson Norgrenia. Gjeitnes Vikhagen oli kolmas.

- Lopultakin, tämä on ollut tavoitteeni ja vihdoin onnistuin. Olen erittäin tyytyväinen tähän päivään. Masakon karatessa yritin vain hidastaa muita, sillä olemme samassa tallissa, iloinen voittaja kommentoi maalissa.

Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena kilpailun seitsemäs ja Heli Heiskanen 10:s.

YlläsLevikärkimiehetTeam Santander vei Ylläs-Levin neljä ensimmäistä sijaa.

Miesten kilpailusta muodostui Team Santanderin ylivoimaa. Santanderin nelikko Tord Asle Gjerdalen, Andreas Nygaard, Anders Aukland ja Öyvind Moen Fjeld karkasivat muilta ja ratkaisivat voiton loppukirissa. Nygaard kiri lopulta voittoon ennen Gjerdalenia ja Auklandia. Iivo Niskanen oli viides reilut puolitoista minuuttia kärjestä.

- Oli raskasta. Tord veti todella kovaa. Hän on kova ja hyvässä kunnossa. Onneksi myös hän oli väsynyt lopussa ja olin onnekas, kun pääsin viimeisellä 50 metrillä ohi, voittaja kommentoi.

Ari Luusua oli toiseksi parhaana suomalaisena 10:s ja Niko Koskela 13:s.

Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailun voitot menivat Britta Johanson Norgrenille ja Tord Asle Gjerdalenille.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri