swix hf banneri

Ylläs-Levin viidenneksi sijoittunut Niskanen: "Ei ollut tänään mitään mahdollisuuksia"

Iivo Niskanen.

Iivo Niskanen.

Iivo Niskanen oli paras suomalainen lauantaina Visma Ski Classicsin kauden viimeisessä osakilpailussa Ylläs-Levillä. Niskanen jäi kilpailun voittaneesta Andreas Nygaardissa reilut puolitoista minuuttia ja sijoittui viidenneksi.

- Tarkoituksena oli seurata kärkimiehiä, mutta tänään ei vaan pystynyt. Ei ollut tänään mitään mahdollisuuksia. Tiesin, että Nygaard ja Gjerdalen ovat ne kovimmat ja heitä pitäisi seurata, Niskanen avasi taktiikkaansa.

Team Santanderin nelikko Nygaard, Tord Asle Gjerdalen, Anders Aukland ja Öyvind Moen Fjeld karkasivat muilta reilusti ennen maalia ja nappasivat neljä ensimmäistä sijaa.

- Santanderin miehillä oli aika hyvät sukset ja he iskivät siellä kuivalla. Varmaan vähän näkivät, ettei meikäläisen sukset olleet siellä ihan vahvimmat. Otin valkopohjasukset loppua varten kun siellä oli märkää, se toimi lopussa hyvin, mutta ei millään noiden miesten mukana. Suksivalinta oli tietoinen, odotin että oltaisiin menty hiljaa ja lopussa olisin sillä pystynyt voittamaan. Ihan puhdas taktinen veto, Niskanen kertoi.

Viimeisessä nousussa Niskanen karkasi takaa-ajoryhmältä ja hiihti maaliin viidentenä.

- Irtosin muista viimeisessä nousussa, heti kun tuli vähän märempää. On ollut koko viikon vähän mahavaivoja, niin onneksi energiat riittivät loppuun asti, Niskanen kertoi.

 Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri