swix hf banneri

Ylläs-Levin hiihtänyt Kyllönen: "Tuskaista nautintoa"

Anne Kyllönen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Anne Kyllönen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Anne Kyllönen oli seitsemäs Visma Ski Classicsin kauden viimeisessä osakilpailussa Ylläs-Levillä. Kyllönen oli kilpailun paras suomalaisnainen ja hän jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.

- Oli koko matkan sellaista tuskaista nautintoa. Lähdin rohkeasti liikkeelle ammattinaisten mukaan kokeilemaan vauhtia. Tipuin ensimmäisen tunturin ylityksessä, pitivät aika kovaa vauhtia, ja en ihan uskaltanut lähteä siihen vastaamaan, Kyllönen kommentoi.

Kärkinaiset Kyllösen edessä viidenneksi sijoittunutta Masako Ishidaa lukuunottamatta hiihtivät kilpailun ilman pitovoiteita.

- Sain kärkeä välillä aina nousuissa kiinni ja näköyhteyden, mutta kun alkoi pelkkä tasatyöntö, niin huomaa kyllä ketkä ovat sitä tehneet. Oli tosi tiukkaa työntää pitkä pätkä tasuria, mutta ei tämän parempaa treeniä varmasti voi olla.

Kyllönen kehui tapahtumaa vuolaasti, jonka lisäksi myös yleisö sai hiihtäjältä kiitosta. 

- Kaikki tiimit ovat auttaneet tosi paljon. Olen ekaa kertaa täällä, ja tuntuu ettei tiedä mistään mitään, vaikka kisoja onkin hiihtänyt. Tämä on ihan oma maailmansa, tosi hieno kokemus.

- Ajattelin syksyllä että jos ei ole mitään SM-kisoja tai Suomen Cupia, niin olisi mahtavaa päästä mukaan. Olen useana vuonna miettinyt, että hiihtäisin Birkebeinerrennetin. Se olisi hieno tapahtuma, mutta se on yleensä samaan aikaan maailmancupin kanssa. 

Kyllönen ei malta lopettaa kilpailukauttaan vielä, vaan jatkaa Lapin lumille hiihtämään.

- Lähden Saariselälle hiihtelemään kavereiden kanssa ja nauttimaan kevätkeleistä. Viikon päästä hiihdän vielä Inarissa Kultapullokisoissa.

Tulokset 

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri