swix hf banneri

Luusualla ja Hakolalla kova päivä Ylläs-Levissä

Ristomatti Hakola (vas.) ja Ari Luusua Ylläs-Levin maalissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ristomatti Hakola (vas.) ja Ari Luusua Ylläs-Levin maalissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Team Mäenpään Ari Luusua oli Visma Ski Classicsin kauden päätösosakilpailun Ylläs-Levin toiseksi parhaana suomalaisena kymmenes. Saman tallin Ristomatti Hakola sijoittui 27:nneksi.

Reilut kaksi minuuttia kärjestä jäänyt Luusua ihmetteli kilpailun kärkimiesten vauhtia.

- Oli kova päivä. Kyllä siinä oltiin purjeessa jo ennen Kukaksen nousua. En tiedä mikä turbo Santanderilla oli Kukaksen jälkeisillä tasasilla käytössä. Ei ollut meillä mitään saumaa. Ei mulla, ei Iivolla, Koskelalla tai koko porukalla. Kyllä ne ajo kovaa. Se meni siihen, että kakkosporukassa hiihdettiin hyvistä sijoituksista, Luusua kertoi.

Kymppisakkiin sijoittuminen ja kauden päätös lämmittivät kuitenkin hiihtäjän mieltä.

- Laskeskelin, että kymppisakkiin tulee sijoitus jo kirissä onnistuu. Pienet pannut tuli viimeisellä kakkosella, ja se varmasti söi kirin. Ihan mukava päättää kausi vihdoin, puoli vuotta on jo Oloksen kisoista.

Reilut kymmenen minuuttia kärjestä jäänyt Ristomatti Hakola sai kokea 70 kilometrin matkan rasituksen.

- Neljänkymppiin asti oli ihan mukavaa, mutta sen jälkeen ei enää ollut mukavaa. Aika pitkiä kilometrejä. Viimeisellä 20 kilometrillä pysähtelin aika paljon, katselin maisemia ja mietiskelin elämää. Kun tämän ehtii taas unohtaa, niin ensi vuonna voi tulla uudestaan, Hakola kommentoi.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri