quantum banneri 2

Therese Johaugin kilpailukielto loppui – oli lähellä lopettaa uransa Floridassa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Klostebolista puolitoista vuotta sitten kärynneen Therese Johaugin kilpailukielto on ohi. Se päättyi virallisesti eilen keskiviikkona.

Johaug piti lehdistötilaisuuden Oslossa torstaina, jossa hän kuvaili tuntojaan 18 kuukauden kilpailukiellon päätteeksi. Tunnelmat olivat huomattavasti paremmat kuin kilpailukiellon aikana.

- Vihdoin saan istua täällä hymyssä suin. Aamulla heräsin tuntien ylpeyttä siitä, että olen selvinnyt tästä. Tässä on ollut raskaita kuukausia ja raskaita vuosia. Paljon kyyneleitä ja vastoinkäymisiä vastoinkäymisissä, sanaili Johaug lehdistötilaisuudessa Norjan NRK:n mukaan.

Johaugin ura jatkuu ensi kaudella tositoimissa, mutta kilpailukiellon aikana koko uran lopettaminenkin oli mielessä. Lomaillessaan Floridassa Johaug mietti lopettamista, mutta poikaystävä käänsi pään.

- Mietin sitä oltuani tekemättä yhtäkään harjoitusta ja huonolla motivaatiolla. Olin varma, etten enää halunnut (jatkaa), mutta Nilsin mielestä minun piti olla henkisesti pirteämpi voidakseni tehdä sellaisen päätöksen, Johaug kertoi.

Johaug päätti kuitenkin jatkaa ja hän liittyy takaisin Norjan maajoukkueeseen. Ensimmäinen leiri on perinteisesti pidetty kesän alussa Sognefjelletin lumilla.

Johaugin valmentajana kilpailukiellon ajan on toiminut Pål Gunnar Mikkelsplass, joka on luottavainen tähden kykyyn tehdä paluu.

- Hän on valmistautunut erittäin hyvin olosuhteet huomioon ottaen sekä harjoitellut suhteellisen hyvin viimeisen puolentoista vuoden aikana, Mikkelsplass kertoi.

Johaugin kilpailukausi alkaa varsinaisesti vasta ensi marraskuussa Beitostölenin tutulla Norjan kauden avausviikonlopulla, mutta sitä ennen hän hiihtää kuntosarjassa norjalaisten suuressa kauden päätöstapahtumassa Skarverennetissä viikonloppuna.

Seuraava kuntohuippu ajoitettaneen Seefeldin MM-kilpailuihin, jotka käydään helmi-maaliskuussa 2019.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri