quantum banneri 2

Valmentaja Tor Arne Hetlandille kenkää maajoukkuevalmentajan paikalta - ”Pientä hankausta on ollut”

Tor Arne Hetland. Kuva: NordicFocus

Tor Arne Hetland. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtoliitto julkisti maastohiihtomaajoukkueensa, joka tähtää menestykseen Seefeldin ensi talven MM-kilpailuissa.

Ryhmässä nähtiin pientä vaihtelua urheilijoiden osalta, mutta myös valmennuspuolella tehtiin muutoksia. Vuodesta 2015 lähtien Norjan A-maajoukkuetta valmentanut Hetland siirretään Norjan hiihtoliitossa uusiin tehtäviin, eikä hän vedä enää maajoukkueen ykkösryhmää.

- On käynyt ilmi, että A-maajoukkueessa on ollut pientä hankausta urheilijoiden ja valmentajan välillä, kertoo maajoukkueen päällikkö Vidar Löfshus maanantain tiedotustilaisuudessa uutistoimisto NTB:lle.

Kansainvälisen hiihtokauden päätteeksi tuli julki, että Hetland kärsii luottamuspulasta urheilijoiden keskuudessa. Hetlandia on kritisoitu muun muassa huonosta johtamisesta sekä kyvyttömyydestä keskustella asioista.

Hjelmsetin sopimus katkolla

Löfshusin mukaan liitossa on käytetty paljon aikaa siihen, miten valmentajakuviot tulevaisuudessa järjestetään. Hetlandin siirron lisäksi on edelleen epäselvää, jatkaako Roar Hjelmeset naisten johdossa enää toukokuun jälkeen, jolloin hänen sopimuksensa päättyy. Hetlandilla on vuosi työsopimusta jäljellä ja hänet halutaan joka tapauksessa pitää liitossa.

- Hän on lahjakas johtaja ja valmentaja. Siksi etsimme hänelle mielellään tehtävän Norjan hiihtoliitosta, Löfshus lupasi.

Hetland oli itse aktiiviurallaan maajoukkuehiihtäjä saavuttaen kolme maailmanmestaruutta ja yhden olympiakullan. Hän lopetti uransa kauden 2008/2009 päätteeksi. Hetlandin tilalla A-maajoukkueetta kevään ajan luotsaa kakkosvalmentaja Eirik Myhr Nossum ennen kuin varsinaisesta valmentajasta päätetään.

Hetland ei ole kommentoinut viimeaikaisia käänteitä viestimille.

-Juho-Veikko Hytönen

Norjan maastohiihtomaajoukkueen valmennusryhmät

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri