quantum banneri 2

Maajoukkueeseen palaava Petter Northug ei voi taata, ettei aiheuta ongelmia

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Hiihtotähteä ohjeistettiin muun muassa sosiaalisen median käytöstä.

Norjan hiihtoliitto julkisti maastohiihtomaajoukkueensa maanantaina Holmenkollenilla. Päivän puheenaihe oli Petter Northugin paluu Norjan maajoukkueryhmiin viiden vuoden tauon jälkeen.

- Ennen kaikkea olen iloinen tullessani takaisin. Koen tämän hauskana ja jännittävänä haasteena, Northug kertoi Norjan hiihtoliiton lehdistötilaisuudessa VG-lehden mukaan.

Maajoukkuetta luotsaava Vidar Löfshus totesi, että Northug ja Johannes Hösflot Kläbo voivat olla melkoinen kaksikko ensi kauden kilpailuissa. Sprinttimaajoukkueessa harjoitteleva Northug piti ryhmää itselleen sopivana ja paljasti päätöksen paluusta maajoukkueeseen syntyneen huhtikuussa Norjan kansallisten mestaruuskisojen aikaan.

Kläbo ja Northug tunnetaan molemmat kovasta rytminvaihtokyvystä, mutta miehet eivät ole vielä ottaneet kunnolla yhteen, sillä Kläbo nousi huipulle juuri samana vuonna, kun Northug aloitti pitkän sukelluksensa syviin vesiiin ylirasituksen vuoksi.

Henkilökohtaiset sponsorit poistuivat

Northug on viimeisen neljän vuoden ajan tehnyt maajoukkueen kanssa erikoissopimuksen. Hän on harjoitellut maajoukkueen ulkopuolella harjoituskauden ajan, jotta on voinut tuoda esiin omaa nimikkosponsoriaan Coop-kauppaketjua sekä Red Bullia. Nyt tämä sopimus on päättynyt: Coop ja Red Bull eivät enää sponsoroi Northugia.

- Tällaiset valinnat ovat aina tienhaaroja johon saapuu. Jokin mahdollisuus aukeaa ja toiset sulkeutuvat, kertoo Northug VG-lehdelle.

Northug on räiskyvä persoona, joka on tempauksillaan ja lausunnoillaan herättänyt ihastusta, mutta etenkin myös vihastusta. Etenkin Instagram-palvelussa hän on julkaissut räväköitä kuvia, joista osansa ovat saaneet urheilujohtajat kuin myös toiset maajoukkuehiihtäjät.

Viimeksi Northug oli otsikoissa pari viikkoa sitten, kun hän julkaisi Instagram-story -palvelussa norjalaisen jalkapalloilijan nimen, jota epäillään raiskauksesta. Hän oli paikalla jalkapallo-ottelussa, jossa epäillyn pelaajan joukkue pelasi Northugin trondheimilaista kotijoukkuetta Rosenborgia vastaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Vidar Löfshus kertoi norjalaisviestimille, että hän on käynyt vielä viime hetkillä vakavia keskusteluja siitä, mitä sosiaalisessa mediassa saa ja ei saa tehdä.

- En aio kertoa tässä, mitä olen puhunut, Löfshus totesi.

Hän täsmensi, että huono käytös sosiaalisessa mediassa heikentää hänen asemaansa maajoukkueessa. Joka tapauksessa Löfshus oli erittäin tyytyväinen saadessaan 13-kertaisen maailmanmestarin takaisin maajoukkuerinkiin.

Petter Northugilta kysyttiin myös voiko hän taata, ettei aiheuta ongelmia maajoukkueessa.

- Sitä en voi koskaan taata, mutta sitä sopii toivoa, hän vastasi.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri