quantum banneri 2

Salt Lake Cityn olympiamitalisti Saksan maastohiihdon päävalmentajaksi

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Peter Schlickenrieder yrittää nostaa viime vuosina alamaihin vaipuneen maastohiihtohiihtomaajoukkueen kuntokäyrää tulevina vuosina.

Saksan hiihtoliitto valitsi hänet maastohiihdon uudeksi päävalmentajaksi tavoitteena erityisesti Oberstdorfin kotikisat vuonna 2021 ja Pekingin olympialaiset vuotta myöhemmin.

Schlickenriederin oman urheilu-uran huippuhetket osuivat Salt Lake Cityn olympialaisiin, jolloin hän saavutti sprintissä hopeaa kultamitalisti Tor Arne Hetlandin takana. Juuri Hetland siirrettiin äskettäin sivuun Norjan maajoukkuevalmentajan paikalta.

Vapaan hiihtotavan paremmin hallinnut Schlickenrieder voitti urallaan myös kaksi maailmancupin sprinttiä vuosina 1998 ja 1999. Palkintopallilla hän oli maailmancupissa kaikkiaan neljä kertaa. Vuoden 2001 Lahden MM-kisoissa hän oli sprintin kuudes.

Schlickenrieder160131FelgNFKuva: NordicFocus

Uusi luotsi ei odota ihmeitä

Saksan maastohiihto on tällä hetkellä kaukana Axel Teichmannin ja Rene Sommefeldin kulta-ajoista, eikä maastohiihtopuolella ole ollut edes varsinaista päävalmentajaa neljään vuoteen.

Maailmancupin kokonaiskisassa parhaat urheilijat olivat Sandra Ringwald sijalla 23 ja Thomas Bing sijalla 38. Pyeongchangin olympialaisissa saksalaisten parhaat sijoitukset olivat Bingin 11:s sija yhdistelmähiihdossa ja naisten sekä miesten viestien kuudennet sijat.

Helmikuussa 48-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Schlickenrieder lähtee uuteen tehtäväänsä maltillisin tavoittein.

- Seuraaviin urheilun huippuhetkiin menee vielä paljon aikaa, eikä ole syytä odottaa ihmeitä. Olen kuitenkin varma siitä, että meillä on hieno joukkue niin urheilijoiden kuin valmentajienkin puolesta, uusi päävalmentaja totesi Saksan hiihtoliiton tiedotteessa.

Ringwald03032018ModicaNFSandra Ringwald on ollu viime vuosina Saksan naishiihdon kärkinimi. Kuva: Modica/NordicFocus

Tähän asti Schlickenrieder on toiminut Saksan hiihtoliiton varapuheenjohtajana ja televisiokanava ARD:n maastohiihtoasiantuntijana, mutta luopuu näistä tehtävistä keskittyäkseen uuteen tehtäväänsä täysipainoisesti.

Schlickenrieder hoitaa tehtävää aisaparinaan Andreas Schlütter. Saksalaisten valmennustiimissä ovat myös Erik Schneider, Rene Sommerfeldt ja Axel Teichmann.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri