quantum banneri 2

Ricco Gross lopettaa Venäjän miesampumahiihtäjien valmentajana, Björndalenista huhutaan seuraajaa

Ricco Gross. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ricco Gross. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Uransa lopettanut norjalainen kiistää huhut: valmennuspesti ei ole vielä ajankohtainen.

Saksalainen ampumahiihtolegenda ja viime vuosina Venäjän ampumahiihtomaajoukkueen miesten valmentajana toiminut Ricco Gross ei jatka itänaapurin palveluksessa. Asiasta kertoivat vapun alla useat keskieurooppalaiset mediat.

- Olen oppinut paljon viimeisen kolmen vuoden aikana ja olen kiitollinen saamastani luottamuksesta, hän kertoi saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle.

Tiedotusvälineiden mukaan 47-vuotias Gross on vahvasti ehdolla Itävallan uudeksi valmentajaksi. Hän ei itse vahvistanut tietoja.

- Olen saanut mielenkiintoisia pyyntöjä ja teen pian päätöksen tulevaisuuden tehtävistäni, Gross jatkoi.

Gross voitti urallaan neljä olympiakultaa ja yhteensä kahdeksan mitalia. Hän lopetti uransa reilu kymmenen vuotta sitten. TV-kommentaattorin tehtävien jälkeen hän valmensi Saksan ampumahiihtonaisia ja kolme vuotta sitten hän ryhtyi Venäjän miesten valmentajaksi.

Bjoerndalen1001183ManzNFKuva: Manzoni/NordicFocus

Valmennustehtävät ei vielä ajankohtaisia Björndalenille

Venäjällä käynnistyi välittömästi arvailut Grossin seuraajasta. Paikalliset mediat kirjoittivat, että Ole Einar Björndalen olisi kiinnostunut saksalaisen jättämästä tehtävästä. Tähän kauteen uransa lopettanut ampumahiihtolegenda kiisti tiedot siitä, että keskusteluja olisi käyty.

- En ole tehnyt sitä (keskustellut venäläisten kanssa). Kuulen tästä ensimmäistä kertaa, kun kerrot asiasta nyt, hän totesi vappuna Norjan NRK:n toimittajan uteluihin.

Kertoessaan lopettamispäätöksestä huhtikuun alussa Björndalen ei tiennyt mitä tulevaisuudessa tekee, mutta työt ampumahiihdon parissa kiinnostavat.

- Toivon, että voin käyttää näitä resursseja johonkin järkevään, ja että joku niistä hyötyisi. Aika näyttää, minne menen, hän totesi tuolloin.

Valmentajan paikka voisi olla tulevaisuudessa Björndalenin työ.

- Olen ajatellut sitä paljon, mutta juuri nyt se ei ole ajankohtaista, jatkoi NRK:lle.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri