quantum banneri 2

Sotshin maastohiihdon sprintin olympiavoittaja lopettaa uransa, jatkuva sairastelu esti huippukunnon

Ola Vigen Hattestad Davosissa vuonna 2016. Kuva: NordicFocus

Ola Vigen Hattestad Davosissa vuonna 2016. Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Ola Vigen Hattestad lopettaa uransa. Hän kertoi asiasta norjalaiselle NRK:lle.

- Tämä on ollut erittäin vaikea päätös, mutta olen nyt päättänyt pistää sukset naulaan. Se ei ole ollut helppoa, mutta se on nyt totta, Hattestad kertoi NRK:lle.

36-vuotiaan hiihtäjän uran lopettamisen syynä ovat terveysmurheet. Hän on kärsinyt viimeiset kaksi vuotta jatkuvista sairasteluista.

- Keho on toiminut hyvin muutaman viikon ajan ja sitten on tullut flunssan oireita muutamaksi viikoksi, enkä ole lainkaan päässyt hyvään kuntoon, hän jatkoi.

Hattestad on voittanut urallaan yhteensä 13 maailmancupin sprinttiä, tiettävästi toiseksi eniten Emil Jönssonin jälkeen. Ensimmäinen voitto tuli hänen läpimurtovuonnaan 2007 Kiinan Changchunissa ja viimeisin Drammenissa keväällä 2014.

Viimeisimmän starttinsa hän hiihti joulukuussa 2016 Davosissa, jolloin sprintti päättyi välieriin ja kahdeksanteen sijaan. Sen jälkeen hänellä ei ole ollut asiaa kilpailuihin.

Hattestadin suurimmat saavutukset ovat Sotshin olympiasprintin voitto ja sprintin maailmanmestaruus vuonna 2009 Liberecissä. Samoissa kisoissa hän voitti myös parisprintin yhdessä Johan Kjölstadin kanssa. Liberecissä parisprintin pronssille hiihtivät viime kauteen maajoukkueuransa lopettanut Sami Jauhojärvi ja Hattestadin tavoin tähän kauteen lopettanut Ville Nousiainen.

Motivaatiota riittäisi

Hattestadilla on myös sprintin MM-pronssi Falunista ja sprinttiviestin MM-hopea Holmenkollenilta. Falunin MM-kisojen jälkeen Hattestadin meno on ollut pelkkää alamäkeä. Motivaatiota riittäisi edelleen yhtä paljon kuin aiemmin, mutta hän on epävarma terveytensä kestävyydestä.

- Siksi olen päättänyt heittää pyyhkeen kehään, Hattestad kertoi.

Viime joulukuussa hän ymmärsi, ettei Pyoengchangin olympialaisiin ole enää mahdollisuuksia. Hattestad päätti käyttää talven saadakseen selville, mistä terveysongelmat johtuvat siinä onnistumatta.

- En ole löytänyt sitä (ratkaisua) ja nyt ollaan tässä. Kaikella on loppunsa ja katson nyt, että urheilu-urani on ohi, hän sanoi.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri