swix hf banneri

WADA julkisti riippumattomien tarkkailijoiden raportin Pyeongchangin olympialaisista

WADA oli tyytyväinen Pyeongchangin olympialaisten gopingvalvontaan. Kuva: Modica/NordicFocus

WADA oli tyytyväinen Pyeongchangin olympialaisten gopingvalvontaan. Kuva: Modica/NordicFocus

Maailman antidopingtoimisto WADA on julkistanut riippumattomien tarkkailijoidensa raportin Pyeongchangin talviolympialaisten antidopingohjelmasta.

WADA lähetti kilpailuihin Kansainvälisen olympiakomitean pyynnöstä tarkkailijoiden ryhmän, jonka tehtävänä oli vahvistaa urheilijoiden ja yleisön luottamusta kisojen antidopingohjelman laatuun, tehokkuuteen ja luotettavuuteen.

WADAn riippumattomien tarkkailijoiden ryhmä tarjosi Pyeongchangin olympialaisissa reaaliaikaista palautetta antidopingohjelman jatkuvaksi parantamiseksi. Jälkiraportissaan ryhmä esittää suosituksia kehityskohteista tulevissa olympialaisissa.

WADAn tarkkailijaryhmä oli vaikuttunut avoimesta ja aktiivisesta sitoutumisesta, jota olympialaisten järjestelykomitea ja Kansainvälinen olympiakomitea osoittivat Pyeongchangissa. Vaikka ryhmä tuo raportissaan esiin myös ongelmia, se oli yleisesti ottaen tyytyväinen dopingvalvontaan kilpailuissa.

Tarkkailijat seurasivat olympialaisten antidopingohjelman kaikkia osa-alueita: testaussuuunnitelman laatimisista, urheilijoiden valitsemista testeihin, testiin kutsumista, erivapausmenettelyn toteuttamista, näytteiden alkuperän varmistamista, näytteiden analysointia ja tulosten käsittelyä.

Tarkkailijaryhmän raportin voi lukea WADAn sivuilla.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri