quantum banneri 2

Iivo Niskanen haluaa hiihtobuumin Kuopioon

Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen hiihtävät ensi talvena Puijon Hiihtoseurassa. Kuva: Rauno Rissanen/Ranesport

Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen hiihtävät ensi talvena Puijon Hiihtoseurassa. Kuva: Rauno Rissanen/Ranesport

Parisprintin voitto kiinnostaa. Ilkka Herolalla vahvistettu viestijoukkue nousee Suomen kärkeen.

Puijon Hiihtoseura, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen järjestivät tiedostustilaisuuden Kuopiossa perjantaina.

Tilaisuudessa julkaistiin Niskasen ja Hyvärisen siirtyminen Puijon Hiihtoseuran edustajiksi. Muita uusia Puijon Hiihtoseuran hiihtäjiä ovat Janina Teittinen, Aino Loikkanen ja Jenni Kortelainen. Hjallis Harkimo ja Iivo Niskanen vahvistivat yhteistyönsä.

Puijon Hiihtoseuran, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärisen yhteisenä tavoitteena on kuopiolaisen ja pohjoissavolaisen hiihdon kehittäminen. Erityisesti tarkoituksena on lasten ja nuorten hiihdon eteen toimiminen. Puijon Hiihtoseuralla on ollut vakiintunutta ja laajaa nuoristyötä jo pidemmän aikaa.

- Nyt Puijon Hiihtoseuralla on hieno tilaisuus rakentaa huipputason joukkue ja nuorillemme on esikuvia lähellä. Yhtenä kärkitapahtumana kuopiolaisen ja pohjois-savolaisen hiihdon uudessa tulemisessa ovat Nuorten SM-hiihdot 22.-24.02.2019, lisäksi Kuopiossa hiihdetään tulevana talvena Suomen vanhin maakuntaviesti 100:n kerran. Kaupunki on kehittänyt hienosti kilpailuolosuhteita ja odotamme innolla tulevan talven tapahtumia, sanoi Kati Happonen, Puijon Hiihtoseuran mäki- ja hiihtojaoston puheenjohtaja seuran tiedotteessa.

Nuoret urheilijat saavat esikuvia

Puijon Hiihtoseuran vastuuvalmentaja Mika Venäläinen kertoo olleensa mukana noin pari vuotta Puijon Hiihtoseuran toiminnassa ja mainitsee että hyvällä hengellä on tehty töitä junioreiden parissa.

- Me ollaan saatu pyörimään lasten hiihtokoulut 4-vuotiaista alkaen ja sitä kautta saatu uutta verta seuraan. Junioritoiminta pyörii hyvin ja on saatu myös menestyviä nuoria urheilijoita, totesi Mika Venäläinen.

- Nuoret urheilijat kaipaavat esikuvia ja nyt on maailmanluokan esikuvia – oekeita savolaesia. Iivoa ja Perttua ei tarvinnut houkutella Puijon Hiihtoseuraan, aloite tuli urheilijoista päin ja keskusteluissa on noussut esiin urheilijoiden arvostavan Puijon Hiihtoseuran juniorityötä, hän jatkoi.

Hiihtobuumia nostamassa

Iivo Niskanen siirtyy hyvillä mietteillä uuteen seuraan. Siirtoa ei tehty rahalla, vaan eri ajatusmaailmalla.

- Viisi vuotta olen asunut Kuopiossa ja keväällä oli tori täynnä juhlissa, tuli ajatus että jos edes 30 prosenttia heistä saisi suksille, sanoi Iivo Niskanen.

Olympiavoittaja toivookin Kuopioon hiihtobuumia ja haluaa olla mukana auttamassa, että tämän hetken junioreista löytyisi tulevaisuuden tähtiä, joita seurata kun oma ura on ohi.

Puijon Hiihtoseuran tulevan kauden kotimaan viestijoukkueesta Niskanen mainitsi, että Perttu Hyvärisen ohella seurasta löytyy valmiina Ilkka Herola. Hän uskoo, että tämä kolmen porukka tarjoaa pohjan viesteihin, joka motivoi muita seuran hiihtäjiä harjoittelemaan.

- Parisprintti meinataan ainakin voittaa, totesi Iivo Niskanen tulevan talven SM-kisoista viitaten Perttu Hyväriseen.

Hyvärinen osaksi suurempaa taustaorganisaatiota

Perttu Hyvärinen kommentoi, että Niskasen kanssa syntynyt ajatus seurasiirrosta tuntui luonnolliselta. Riistavesi on jo jonkun aikaa kuulunut Kuopioon ja siirto tapahtuu ikään kuin kaupungin sisällä. Hyvärinen kokee sen myötä myös Puijon Hiihtoseuran kotiseuraksi ja Kuopion kotikaupungiksi. Hän tavoittelee seurasiirrolla viestikokemuksen kerryttämistä ja isomman taustaorganisaation saamista. Kysyttäessä lähtökohtia tulevaan kauteen ja harjoituskauden kuulumisia, hän totesi vitsaillen että Iivokaan ei ole päässyt lihomaan ja harjoitukset ovat sujuneet mukavasti, joten tässä kohdin tilanne on hyvä.

Harkimolla hyvä kuva Niskasesta

Hjallis Harkimo ryhtyy konsultoimaan ja auttamaan Iivo Niskasta kumppaneiden hankinnassa.

- Urheilijan ura on lyhyt ja loppuelämä pitää elää sen aikana syntyvillä tuloilla, sanoi Hjallis Harkimo.

Harkimo on saanut hyvän kuvan Niskasesta ja arvosti että Iivo on ollut itse varsin aktiivinen yhteistyökumppaneiden kanssa. Seurasiirtoa Harkimo kommentoi mahdollisuudeksi ja se tarjoaa uudenlaisen markkinointikeinon. Harkimo ei olisi lähtenyt yhteistyöhön, jos mukana olisi ollut jokin vanha seura. Uusi juttu kiinnostaa. Niskasella on Harkimon näkemyksen mukaan hyvä asenne elämään, urheiluun sekä kumppanuuksiin ja se on ratkaisevan tärkeää.

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri