swix hf banneri

Pärmäkoski ja Korpela rullahiihtivät Holmenkollen Skishown norjalaiskisassa

Krista Pärmäkoski ja Ingvild Östberg maalissa Holmenkollenilla.

Krista Pärmäkoski ja Ingvild Östberg maalissa Holmenkollenilla.

Holmenkollen Skishow -rullahiihtokilpailussa käytiin ensin väliaikalähdöllä prologi, jonka tulosten perusteella lähdettiin takaa-ajoon.

Krista Pärmäkoski sijoittui 4,2 km prologissa kahdeksanneksi ja pääsi takaa-ajoon 26 sekuntia prologivoittaja Ragnhild Hagan perään.

Takaa-ajokilpailussa Haga pystyi aluksi yksin kasvattamaan johtoa kärjessä, mutta kymmenen minuutin jälkeen Ingvild Östberg tuli kantaan ja toi Therese Johaugin mukanaan kärkitaistoon. Östberg karkasi voittoon, Haga piti toisen sijansa ja Johaug oli kolmas.

Pärmäkoski menetti muutaman sijan ja tuli 6,3 kilometrin radalta maaliin 11:ntena.

Krüger ylivoimainen

Miesten 6,3 kilometrin prologissa nopeimman ajan kellotti Simon Hegstad Krüger. Hän pääsi takaa-ajoon peräti 17 sekunnin johtomarginaalilla ennen Thomas Helland Larsenia ja Eiriks Brandsdalia. Miesten sarjassa oli suomalaisista mukana Heikki Korpela, joka oli prologin 27.

Miesten 10,5 kilometrin takaa-ajossa Krüger kasvatti etumatkaansa kierros kierrokselta, eikä edes taakse kasautunut noin 18 miehen ryhmä pystynyt kaventamaan etumatkaa. Viimeiselle 2,1 km kierrokselle lähtiessään hänellä oli 59 sekunnin turvaväli takaa-ajajiin. Loppusuoralla hänellä oli varaa himmailla.

Martin Johnsrud Sundby yritti irti viimeisessä nousussa, mutta loppusuoralla lasketteli tiiviissä letkassa kymmenkunta miestä. Sindre Skarin kiri puri toisen sijan arvoisesti, Kasper Stadaas oli kolmas alle rullasuksipyörän mitan hävinneenä. Sundby oli neljäs. Heikki Korpelan sijoitus finaalissa oli 27:s.

Kilpailuun osallistui paria poikkeusta lukuun ottamatta käytännössä pelkkiä norjalaisia, mutta paikalla oli laajalla rintamalla maan terävintä kärkeä.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri