swix hf banneri

Oulun Hiihtoseuran manageri muistelee kevättä 2010: Iivo Niskanen oli lähellä vaihtaa OHS:ään

Iivo Niskanen edusti viime talvena Vuokatti Ski Team Kainuuta. Tie meinasi takavuosina viedä Oulun Hiihtoseuraan. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen edusti viime talvena Vuokatti Ski Team Kainuuta. Tie meinasi takavuosina viedä Oulun Hiihtoseuraan. Kuva: Touho Häkkinen

Kestävyysurheilu.fi tutustui maastohiihdon puolella Suomen kärkiseuroihin kuuluvaan Oulun Hiihtoseuraan.

Manageri Jani Oravamäen mukaan Oulun Hiihtoseura ei yritä kalastella vahvistuksia muista seuroista, vaan seurasiirto on aina pohjautunut urheilijan omaan yhteydenottoon. Usein hiihtäjä on keskustellut jo edellisen talven aikana jonkun seuran hiihtäjän kanssa, jonka kautta asia on edennyt kevään ja kesän mittaan seuranvaihtoon asti.

- Tärkeitä näissä jutuissa on olemassa olevat hiihtäjät, joiden kautta mahdolliset seurasiirrot syntyvät, Oravamäki kertoo.

Erään yhteydenoton hän muistaa elävästi. Elettiin kevättä 2010 ja Vancouverin olympialaiset olivat takana. Jo tuolloin managerin tehtäviä hoitaneen Oravamäen puhelin soi ja toisessa päässä esittäytyi Iivo Niskanen. Nuori hiihtäjälupaus kertoi kiinnostuksestaan vaihtaa Oulun Hiihtoseuraan.

- Sanoin Iivolle tuolloin, että sinä ja Perttu Hyvärinen olette sellaiset hiihtäjät, joista tulee vielä huippuja, Oravamäki muistelee.

Oravamäki ja Oulussa syntynyt Niskanen keskustelivat siitä, minkälaiset taloudelliset edellytykset on täytyttävä, jotta seuranvaihto onnistuisi. Oravamäki joutui tiukan aikataulun eteen saadakseen yhteistyökumppaneita kasaan. Vielä viikon lisäaikaa saatuaan eräpäivänä hän soitti Niskaselle, ettei ikävä kyllä saanut koottua aivan riittävää summaa kasaan.

Niskanen kertoi Oravamäelle tavanneensa samana päivänä Vuokatti Ski Teamin managerin Hannu Koivusalon ja tämän jälkeen Niskanen siirtyi seuran hiihtäjäksi.

- Se on yksi tapaus, mikä on pikkuisen jälkeen päin jäänyt harmittamaan, Oravamäki muisteli lähellä ollutta seuranvaihtoa.

Kahdeksan vuoden ajan Niskanen edusti Vuokatti Ski Team Kainuuta. Kesäkuussa tiedotettiin, että Iivo Niskanen vaihtaa Vuokatti Ski Teamista Puijon Hiihtoseuraan. Ja samalla kuopiolaisseuraan vaihtoi myös Perttu Hyvärinen.

Kestävyysurheilu.fi

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri