swix hf banneri

Neljän viikon lepo takasi Kerttu Niskaselle hyvän startin harjoituskauteen

Kerttu Niskanen voitti Vuokatin Aateli Racen naisten kilpailun. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kerttu Niskanen voitti Vuokatin Aateli Racen naisten kilpailun. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kerttu Niskanen juhli Vuokatin Aateli Racen naisten voittoa keskiviikkona.

Vieremän Koiton hiihtäjä oli rullahiihtona käydyn prologin, maastojuoksun ja takaa-ajoon päättyneen rullahiihdon ykkönen minuutin ja 18 sekunnin erolla Anna-Kaisa Saareen.

- Kiva, että nimi tulee tähän listaan, Niskanen totesi palkintopysti kädessään järjestäjien videohaastattelussa.

Takaa-ajoon Niskanen lähti luottavaisena, vaikka yhdeksän sekunnin ero Johanna Matintaloon ei ollutkaan järin suuri. Voittaja lähti tuuliselle päätösetapille kuitenkin sen verran rivakkaasti, ettei kilpakumppaneilla ollut asiaa hänen kyytiin.

- Vaaran alle kuulin, että etumatka oli turvallinen. Ehkä siinä antoi itselleen jo siimaa, eikä ihan kaikkea tarvinnut enää pistää peliin, voittaja kertasi finaalia.

Määräpainotteista harjoittelua

Kerttu Niskanen lepäsi kunnolla kilpailukauden jälkeen.

‒ Huilasin yllättävän pitkään, reilut neljä viikkoa. Kauden jälkeen oli kuormittunut olo. Halusin, että tulee sellainen fiilis, että tekee mieli laittaa lenkkarit jalkaan.

Toukokuun viimeisellä viikolla Niskanen leireili maajoukkueen kanssa Norjassa hiihtämässä jäätiköllä. Ennen sitä hän otti harjoitteluun tuntumaa kolme päivää.

‒ Harjoittelu on ollut määräpainotteista, paljon peruskestävyyslenkkiä. Voimaharjoitteluakin on tehty tähän alkuun, mutta ei ihan niin rajusti kuin viime vuonna.

Aateli Racessa Niskasella ei ollut alla tehoharjoituksia, mutta hän oli tyytyväinen menoonsa.

‒ Juoksusta osasin odottaakin, ettei se ole helppoa, koska se oli ensimmäinen kova reeni juosten. Vaaran nousun kävin vetämässä pari päivää sitten. Sanoin valmentajalle, etten lähde koko kisaan, jos en kerran saa käydä kokeilemassa.

Viime vuosina edes koko kisan läpäiseminen ei ole ollut itsestään selvää.

‒ Viime vuonna piti jättää takaa-ajo väliin, kun oli niin pahoja allergiaoireita ja joskus en ole voinut juosta jalkavaivojen takia. Nyt on paikat ehjinä. Pitää koputtaa puuta, että pysyykin.

Heinäkuun Niskanen aikoo harjoitella kotona Sotkamossa. Vähitellen ohjelmaan tulee mukaan enemmän tehojakin.

‒ Painotus on kestävyysharjoittelussa. Kunto pitää olla kova, jos haluaa pärjätä. Mutta sellainen helppo kova vauhti pitää myös löytyä helposti ja siihen yritetään panostaa tätä kautta.

Elokuussa maajoukkue leireilee Sveitsissä.

- Outi Hytönen & Kestävyysurheilu.fi

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri