swix hf banneri

Iivo Niskaselle jälleen Vuokatin Aateli Racen voitto: "Ensi vuonna sitten juostaan koko matka, ei hölkätä"

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola karkasivat muilta maastojuoksussa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola karkasivat muilta maastojuoksussa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kolmen startin rypistys oli hyvä aloitus leirille.

Iivo Niskaselle ei löytynyt Vuokatin Aateli Racessa haastajaa, vaan Puijon Hiihtoseuraa nykyisin edustava mies voitti niin tiistaisen prologin kuin keskiviikon maastojuoksun ja takaa-ajohiihdonkin. Niskanen otti piikkipaikan jo tiistai-iltana prologissa ennen Pyhäjärven nuorta Joni Mäkeä. Ristomatti Hakola oli prologin kolmas.

Maastojuoksuosuudelta Niskanen odotti hieman kovempaa vauhdinpitoa, mutta rauhallinen alkuvauhti ei tuonut aivan toivottua loppuaikaa.

- Se oli nousujohteinen juoksu. Ekat puolitoista kiekkaa mentiin suht rauhassa ja sit yritin tuohon loppuun puottaa Risen kyydistä. Ens vuonna sitten juostaan koko matka, ei hölkätä, kuittasi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Viimeiselle rullahiihto-osuudelle Niskanen lähti turvallisella etumatkalla ennen Hakolaa. Tuulisessa säässä käydyssä takaa-ajossa hän odotteli takana tulevat mukaan. Loppunousun puolivälissä Niskanen teki ratkaisun ja sai lykkiä tasatyöntöä maaliin itsekseen.

- Joskus on ollut huonompikin olo täällä vaaran päällä. Oottelin siinä pojat matkaan rullaradalla tuohon tiepätkälle, ryhmässä hiihtäminen oli huomattavasti mukavampaa. Tämä oli ihan hyvä leirin aloitus, jatketaan tästä leiriä ja hyvä käyttää välillä numerolappua rinnassa, niin ei unohdu liian pitkäksi aikaa. Tekee hyvää tehdä vähän kovempiakin harjoituksia, kertoi Niskanen Vuokatinvaaran päällä.

Niskanen vei lopulta voiton vajaan 20 sekunnin marginaalilla seuraaviin. Voitto oli hänen neljäs Aateli Racessa. Aino-Kaisa Saarisella on eniten voittoja kesäkilpailusta hänen oltuaan ykkönen peräti seitsemän kertaa.

- Seitsemän on kova luku. Yritetään vähintään samaan, Niskanen lupasi.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri