swix hf banneri

Petter Northug haastaa Iivo Niskasen ja muut suomalaishiihtäjät Imatran lumella torstaina

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Imatran Ukonniemessä järjestetään torstaina Lunta tupaan-tapahtuma, jossa hiihtäjät Suomen ja maailman huipulta kilpailevat toisiaan vastaan.

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa nähdään muun muassa olympiavoittaja Iivo Niskanen sekä maastohiihdon 13-kertainen maailmanmestari Petter Northug.

Muut lähtöviivalle starttaavat ovat myös maajoukkueympyröistä ja arvokisoista tuttuja. Tulonsa ovat vahvistaneet Northugin ja Niskasen lisäksi Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Lari Lehtonen ja Anssi Pentsinen.

Northug, 32, on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa ja lisäksi neljä muuta mitalia. MM-kisoista hänellä on 13 kultamitalia sekä kolme hopeaa.

Hiihtokilpailu käydään osana Imatran Pallo-Veikkojen superpesisottelua.

Hiihtäjärekrytoinnista vastaava IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo, että Northugin kanssa on edellisen kerran keskusteltu muutama vuosi sitten, mutta tuolloin aikataulut eivät osuneet yhteen.

- Pitkän neuvottelun tuloksena saimme Northugin mukaan. Kysyimme häntä jo vuonna 2015, mutta silloin ei onnistuttu. Ukonniemessä nähdään hiihdon kaksi suurta tähteä, Niskanen ja Northug, sekä lisäksi kova kattaus kovia suomalaisia sprinttihiihtäjiä. Tämä on ainutlaatuinen talviurheilutapahtuma Suomen kesässä ja olemme halunneet panostaa tähän myös taloudellisesti paljon, Valkeapää toteaa IPV:n tiedotteessa.

- Haluan kiittää erityisesti Martti Jylhää, joka on auttanut meitä valtavasti tämän hiihtäjäkattauksen mahdollistamisessa.

Lunta tupaan-tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa aiemmin. Vuonna 2015 Linnalan kentällä kilpailivat sprinttihiihtäjät (3700 katsojaa) ja vuonna 2016 ampumahiihtäjät (3000 katsojaa).

Kilpailumatkoina ovat 1500 metriä, 500 metriä ja 100 metriä, joista kaksi pisintä matkaa hiihdetään ennen superpesisottelua ja puoliajalla voittaja ratkotaan 100 metrin matkalla.

Kilpailun voittaja ratkaistaan erävoitoista saatavilla pisteillä. Erän voittaja saa voitosta 4 pistettä, erän toinen 3 pistettä, erän kolmas 2 pistettä ja erän neljäs 1 pisteen. Muuten tapahtumassa sovelletaan FIS:n maastohiihtosääntöjä.

Superpesisottelussa pelaavat Imatran Pallo-Veikot ja Joensuu.

Hiihtäjät
Iivo Niskanen
Petter Northug
Ristomatti Hakola
Martti Jylhä
Lari Lehtonen
Anssi Pentsinen
Olli Ahonen
Verneri Poikonen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri