swix hf banneri

Aateli Racen voittaneen Iivo Niskasen harjoituskausi etenee aikataulussa – Imatran hiihtokilpailu tarjosi haasteita

Kuva: Juho Kokko

Kuva: Juho Kokko

Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen oli yksi Imatralla järjestetyn Lunta Tupaan -tapahtuman tähdistä.

Tulevaksi kaudeksi Puijon Hiihtoseuraan siirtyneen Niskasen harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Kesäkuun lopussa hän juhli Vuokatissa järjestetyn Aateli Racen voittoa.

– Kaikki on tällä hetkellä hallinnassa. Olen sopivan väsynyt ja treenannut paljon, Niskanen kertoo.

– Aateli Race oli harjoituskunnon mittaus. Keskimäärin kun pärjäät kilpailuissa, niin kaikki on kunnossa. Varsinkin, kun ei tunne itseä liian väsyneeksi.

Tuleva kilpailukalenteri käsittää Niskasen osalta tällä hetkellä yhden Norjassa järjestettävän kilpailun. Elokuussa Imatralla järjestettävät rullahiihdon SM-kilpailut eivät kuulu ohjelmistoon.

– Norjassa kilpailen elokuun alussa, mutta Imatran rullahiihtokilpailut jäävät väliin, sillä meillä on tuolloin maajoukkueleiri Sveitsissä.

Ennen elokuun lopun Sveitsin maajoukkueleiriä ohjelmassa on kuntotestit, jotka ovat hyvin merkittävässä osassa ennen korkeanpaikan ympäristöön lähtemistä.

– Kun korkealle lähdetään, täytyy testata sen hetkinen kunto. Sveitsissä voi tehdä laadukasta harjoittelua muun muassa hyvien ylämäkien osalta, Niskanen kertoo.

Pomppuinen rata vaati tarkkuutta

Kaatosateessa hiihdetty sprinttikilpailu tarjosi hiihtäjille haasteita. Rata pysyi alusta loppuun kasassa, mutta ohittaminen muodostui kilpailun aikana vaikeaksi.

– Rata oli tänään haastava, varsinkin kun pientä möykkyä oli joka puolella.

– Kilpailu oli varmasti urheilijoille ja katsojille haastava seurata, kun kilpailtavat matkat vaihtelivat. Lopussa pidetyt sadan metrin finaalit eivät jättäneet kenellekään jossittelun varaa, kun pudotuspelijärjestelmällä ne mentiin, Niskanen kertoi.

Niskasella ja Ristomatti Hakolalla oli suunnitteilla torstain aamuksi keskinäinen tasatyöntökilpailu, mutta se jäi tällä kertaa aikataulujen takia väliin.

– En kerennyt tänne valitettavasti tulemaan eilen (keskiviikkona). Meillä oli suunnitelmissa, että olisimme käyneet testaamassa Imatran rullahiihtorataa porukalla.

JUHO KOKKO

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri